Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Novak Đoković izgubio sudsku bitku, poznato i kad će ga deportirati iz Australije
Ostali sportovi
'ispod standarda'

Izbornik Babić otkrio veliki problem uoči europske smotre u rukometu

Svega mjesec dana ostalo je do početka Europskog rukometnog prvenstva u Poljskoj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U rukometnom svijetu Željko Babić je na glasu kao izrazito sistematičan trener koji je uveo dozu elegancije u taj sport, jer utakmice vodi u odijelima. Od noviteta koje je pak uveo u reprezentaciju je nepozivanje kapetana i jednog od najtrofejnijih hrvatskih igrača - Igora Vorija.

"On je napravio puno za hrvatski rukomet, ja ga osobno puno poštujem kao osobu i igrača. Donijeli smo odluku koja je logična da moramo gledati u budućnost. Sigurno da bi Hrvatska, za dvije ili tri godine kada će morati biti odlična, trebala imati boljeg odnosno mlađeg igrača".

U veljači je naslijedio Slavka Golužu kojem je bio i pomoćnik. Evo kako on gleda na tu promjenu.

"U sportu je tako kada nemate rezultat kojeg svi očekuju dobijete otkaz ili ostavka. Nakon svih dobrih stvari koje je Slavko napravio mislim da je on trebao biti još izbornik".

Hrvatska je posljednja dva velika rukometna natjecanja bez medalje, situacija na koju ruku na srce baš i nismo navikli.

"Vjerujem da se ponovno stvara timski duh, da je ozračje pozitivno, da su igrači motivirani i da su svjesni da je situacija možda i najteža u posljednje vrijeme što se tiče igračkog kadra. S time sam zadovoljan".

A nezadovoljan je...

"Fizičko stanje igrača je na niskoj razini i ne zadovoljava europske kriterije"

U siječnju se standardno bira najbolji rukometaš svijeta. U najbolju petoricu Babić će ubrojiti Karabatića i Duvnjaka, ali posebno cijeni vratare.

"Omeyer vratar, Landin koji je isto vratar, blizu je i Hansen, Šterbik. Vratari dominiraju u svim reprezentacijama koje osvajaju medalje, naš Alilović je u zadnje vrijeme također jako dobar. Na njihovoj razini."

Uoči Eura u Poljskoj ovako kladionice u postocima vide najveće favorite. Francuskoj daju 30 posto za zlato, Danskoj 20, Španjolskoj 15, Poljskoj 14, Hrvatskoj 12 a svim ostalim reprezetnacijama 9 posto.

Za Olimpijske igre u Riju trebali bi biti zlatni. Dvije reprezentacije (srebrna i brončana) idu u travanjske olimpijske kvalifikacije, a ako Francuska osvoji novo zlato, onda je dovoljno biti i četvrti za kvalifikacije.

"Mene će zadovoljiti da prođemo kvalifikacije i osvojimo medalju na Olimpijadi.''

A kako doći do toga najbolje zna njegov prijatelj i koordinator saveza Ivano Balić.

"Njegove procjene su jako dobre osobito taktičke. Ima svoje ideje koje su jako dobre i sigurno je da će napraviti dobre stvari samo je pitanje ZR koliko će mu za sve trebati vremena".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati