Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Osam sekundi prije kraja

Zanimljivo i u drugoj skupini: Veliki sudar za polufinale!

Kompletirano je drugo kolo skupine 2 na rukometnom Euru u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska je opravdala status favorita te je u utakmici drugog kola skupine 2 Europskog prvenstva rukometaša pobijedila Mađarsku 31:29.

Nakon što je na poluvremenu bilo neriješeno (15:15) Španjolci su u nastavku ipak riješili utakmicu u svoju korist, uz vrlo izjednačene strijelce (Valero Rivera pet golova, Canellas, Entrerrios, Garcia i Tomas po četiri).

Laszlo Nagy bio je s devet golova iz devet pokušaja prvo ime Mađara i najbolji igrač utakmice, a odličan je bio i Roland Mikler s 13 obrana.

Da su večeras pobijedili, Danci bi si mogli priuštiti minimalni poraz od Nijemaca

Skandinavski okršaj završio je bez pobjednika. Danska i Švedska odigrale su 28:28 (15:13), a ovaj izgubljeni bod mogao bi Dancima odnijeti polufinale, ukoliko u srijedu izgube od Njemačke (da su pobijedili, čak bi i s minimalnim porazom mogli u borbu za medalje).

Slobodno se može reći da je Danska ta koja je izgubila jedan bod, a Švedska ga osvojila jer dvije i pol minute prije kraja pogotkom Michaela Damgaarda Nielsena Danska je imala +3 (28:25), da bi Šveđani uspjeli sačuvati svoju mrežu i postići čak tri gola u preostalom vremenu, uključujući i onaj vrijedan boda osam sekundi prije kraja.

Andreas Nilsson, Mattias Zachrisson i Johan Jakobsson s po pet golova predvodili su Šveđane, a uz već spomenutog Damgaarda Nielsena najbolji kod Danaca bio je Mikkel Hansen s pet pogodaka.

U srijedu će prvi na teren (u 16:00) Švedska i Mađarska, potom Njemačka i Danska (18:15) te na koncu Španjolska i Rusija (20:30). Pobijede li Danci Nijemce, Španjolska će čak i u slučaju poraza od Rusije proći u polufinale, zahvaljujući trijumfu nad Njemačkom u međusobnom dvoboju.

Još vijesti

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider