Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
NHL doigravanje

Ekspresni preokret Kingsa u završnici, Bruinsi poveli protiv Rangersa

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Los Angeles Kingsa, slavili su sinoć na domaćem ledu sa 4-3 protiv San Jose Sharksa i tako poveli 2-0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tri minute prije kraja susreta Sharksi su imali vodstvo 3-2 i činilo se da je na pomolu izjednačenje serije. No, dva isključenja i dvije dinamične akcije s igračem više donijeli su Kingsima preokret u razmaku od samo 22 sekunde. Dustin Brown zabio je s dva igrača više za izjednačenje minutu i 43 sekunde prije kraja, da bi potom Trevor Lewis svojim golom bacio publiku u delirij.

Kingsima je ovo bila 12. uzastopna domaća pobjeda od ožujka i šesta uzastopna u doigravanju. Preostala dva gola za Kingse zabili su Jeff Carter i Drew Daughty, dok je vratar Jonathan Quick skupio 28 obrana. Kod Sharksa su se među strijelce upisali Marc-Edouard Vlasic, Patrick Marleau i Brad Stuart. Treća utakmica serije igra se u subotu u San Joseovom Shark Tanku.

U drugoj odigranoj utakmici večeri Boston Bruinsi savladali su New York Rangerse 3-2 u produžetku, a gol odluke zabio je Brad Marchand četiri minute i 20 sekundi prije kraja. Za najboljeg Bostonovog strijelca u regularnom dijelu sezone bio je to prvi pogodak u ovosezonskom doigravanju.

U regularnom dijelu susreta za Boston su zabili Zdeno Chara i Torey Krug (prvi gol u NHL karijeri u četvrtoj utakmici), dok su za Rangerse mrežu tresli Ryan McDonagh i Derek Stepan.

Prvi je ovo okršaj ovih dviju momčadi u doigravanju nakon 1973. godine kada su Rangersi slavili u četvrtfinalnoj seriji Istoka u pet utakmica.

Druga utakmica serije igra se u nedjelju, također u Bostonu. (TS)

NHL doigravanje, konferencijski polufinale:

Istočna konferencija

Boston (4) - NY Rangers (6) 3-2, produžetak

(Boston vodi u seriji 1-0)

Zapadna konferencija

Los Angeles (5) - San Jose (6) 4-3

(Los Angeles vodi u seriji 2-0)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider