Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sramota

Rasistički skandal u Moskvi: Hokejašu Medveščaka bacali banane

Rasizam u ruskom nogometu je svakodnevna pojava, a sada se preselio i na hokej.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači hokejaškog kluba Spartak iz Moskve su bacali kore od banane na led i oponašali glasanje majmuna vrijeđajući igrača zagrebačkog Medveščaka Edwina Hedberga u utakmici KHL-a igranoj u srijedu navečer u kojoj su Zagrepčani slavili sa 4-1.

Raisitički uvrede upućene su bile prema švedskom hokejašu kolumbijskog podrijetla koji igra za zagrebački klub nakon njegovog sukoba s jednim igračem Spartaka sredinom druge trećine.

"Predstavnik kluba je došao u hotel u kojem su odsjeli igrači Medveščaka kako bi se službeno ispričao Edwinu Hedbergu", izjavio je za agenciju France Presse glasnogovornik moskovskog Spartaka Vladimir Samohin.

"Provest ćemo internu istragu kako bismo otkrili odgovornu osobu za taj ispad. To je prvi put da se takav incident dogodio u Spartaku. Nismo takvo što očekivali", dodao je.

"Ne znam što reći. Mislim da se takve stvari ne bi smjele događati. Ovo mi je druga sezona u KHL-u, ali prvi put da sam suočen s rasizmom", izjavio je 21-godišnji Edwin Hedberg za agenciju R-Sport.

Potpredsjednik Spartaka Valerij Kamenski je pak najavio da klub namjerava zabraniti navijačima odgovornim za rasistički ispad dolazak na utakmice kluba.

Dok ih u hokeju nema, rasistički ispadi na nogometnim stadionima u Rusiji su uobičajena pojava.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider