Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najveći rival Portugal

Dvoranski hokej: Hrvati žele među elitu, EP u Zelini

''Sve smo napravili da se optimalno pripremimo za turnir. Pripreme su trajale gotovo tri mjeseca. Vjerujemo da su dečki spremni odraditi cilj koji smo zacrtali: plasman u drugi razred europskoga dvoranskog hokeja'', riječi su predsjednika Hrvatskoga hokejskog saveza Damira Hrupeca uoči predstojećega EP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko prvenstvo 3. skupine u dvoranskom hokeju održat će se od petka 17. do nedjelje 19. siječnja 2014. godine u Svetom Ivanu Zelini.

Uz Hrvatsku, nastupit će nacionalne reprezentacije Finske, Mađarske, Portugala, Turske i Walesa. Organizatori prvenstva su Europska hokejska federacija u suradnji s Hrvatskim hokejskim savezom i Svetim Ivanom Zelinom kao gradom domaćinom.

''Čast nam je u Zelini ugostiti cijenjene rivale i prezentirati vrhunski hokej. Mogu reći da je stožer odradio tromjesečne pripreme do u najsitnije detalje. Prošli smo vikend imali generalnu probu u Beču koja je također bila vrlo uspješna. Igrači su prihvatili sve naše zamisli i sigurni smo da su spremni odraditi posao maksimalno'', izdvojio je izbornik Krunoslav Hrupec, a potvrdio ga je i kapetan reprezentacije Zoran Jakopović.

U ime grada domaćina prisutne je pozdravio gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

''Najozbiljnije smo shvatili važnost natjecanja te smo poduzeli sve mjere da organizacija bude savršena. Priredili smo novu podlogu, uredili svlačionice i press-centar. Grad informirano i spremno dočekuje ugledne goste.''

U viši rang natjecanja, drugu skupinu europskoga dvoranskog hokeja, plasman će izboriti dvije najuspješnije momčadi. Igra se jednokružnim sustavom, svatko sa svakim, što znači da će svaka momčad odigrati po pet utakmica. Gruziju, koja je odustala, zamijenila je Mađarska.

''Najveći rival svakako je Portugal, a ozbiljni su suparnici i Velšani. S njima ćemo se boriti za prvo odnosno prva dva mjesta'', dodao je izbornik.

Formu su Hrvatski reprezentativci polirali u Austriji, s reprezentacijom koja igra A-skupinu i koja spada među pet najjačih europskih hokejskih nacija. Treba spomenuti da će se ljubiteljima hokeja predstaviti jedna nova, mlađa reprezentacija, formirana nakon smjene generacija.

''Ova je momčad zalog za budućnost. Naše su namjere ozbiljne i ambiciozne. Nakon što ćemo se plasirati u drugu skupinu, namjera nam je, u što skorijem roku, probiti se i među elitnih osam reprezentacija'', istaknuo je predsjednik Damir Hrupec, poduzetni Zelinčanin koji od grada u kojem je rođen, grada s respektabilnom, 58-godišnjom tradicijom hokeja na travi, ima namjeru napraviti ozbiljno regionalno hokejsko središte zaključivši:

''Trenutačno smo u projektu izgradnje terena za vanjski hokej. U srpnju na njemu organiziramo turnir Svjetske lige, koja je prvi krug kvalifikacija za Olimpijske igre u Rio de Janeiru.''

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider