Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Junak - Viktor Fasth

Ducksi srušili vodeći Chicago, Canucksi slavili šesti put zaredom

U ogledu dviju najboljih momčadi Zapadne konferencije NHL lige Anaheim je kao gost svladao vodeći Chicago (3-2) nakon izvođenja kaznenih udaraca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši iz Kalifornije su poveli u četvrtoj minuti druge trećine pogotkom Ryana Getzlafa, ali do kraja te dionice je domaćin preokrenuo zahvaljujući Nicku Leddyju i Brandonu Saadu. Dvije i pol minute prije kraja utakmice Andrew Cogliano je donio Ducksima izjednačenje, a nakon što u produžetku nije bilo golova, u izvođenju penala se junakom pokazao gostujući vratar Viktor Fasth koji je obranio udarce Patricku Kaneu i Brandonu Saadu.

Šveđanin je time postao prvi golman koji je ostvario pobjede u prvih šest startova u NHL ligi nakon Dana Ellisa kojem je to uspjelo u dresu Dallasa i Nashvillea 2007. godine.

Poražen je i vodeći sastav Istoka New Jersey od kojeg je bolja bila Carolina s 4-2. Ključna je figura bio češki ljevokrilni igrač Jiri Tlusty koji je zabio za Hurricanese pri rezultatu 2-2 u osmoj minuti posljednje trećine. Dodao je nakon toga i pogodak u praznu mrežu za konačnih 4-2. U oba mu je navrata asistirao Eric Staal koji je već desetu utakmicu zaredom ostvario najmanje jedan bod. Devilsima je ovo prvi ovosezonski domaći poraz u regularnom vremenu.

New York Rangersi su u bostonskom TD Gardenu svladali domaće Bruinse s 4-3 nakon izvođenja penala. Rangersi su vodili s 3-0, a onda su u posljednjoj trećini sve uprskali, primivši tri gola, od čega zadnja dva u završnih minutu i pol. Ipak, bili su uspješniji u pucanju kaznenih udaraca, a posljednji je gol zabio Ryan Callahan. Henrik Lundqvist je skupio čak 37 obrana za goste, od čega tri penala.

San Jose je otvorio sezonu sa sedam uzastopnih pobjeda, a u utorak je doživio i šesti poraz zaredom. Nashville je bio bolji s 1-0 u produžetku, a jedini je strijelac bio Colin Wilson. Prije toga gola Predatorsi nisu zabili više od 176 minuta čime su srušili negativni klupski rekord.

Vancouver je nadigrao Minnesotu s 2-1 i došao do šestog trijumfa zaredom u ligi. Kevin Bieksa i Jannik Hansen su bili strijelci za Canuckse, dok je Devin Setoguchi postigao jedini pogodak za Minnesotu koja već 11. put zaredom nije mogla do slavlja u Vancouveru. (TS) 

NHL liga, utorak:

New Jersey - Carolina 2-4

Boston - New York Rangers 3-4, penali

Ottawa - Buffalo 2-0

Tampa Bay - Montreal 3-4, penali

Florida - Washington 5-6, produžetak

Winnipeg - Philadelphia 2-3

Nashville - San Jose 1-0, produžetak

Chicago - Anaheim 2-3, penali

Edmonton - Dallas 1-4

Vancouver - Minnesota 2-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider