Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dvostruki trijumf Vlatke Lešić

Drugi masters sezone održan u Slavonskom Brodu

Drugi ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza održan je proteklog vikenda u Sportskom centru Rehlicki u Slavonskom Brodu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlatka Lešić iz Varaždina bila je pobjednica u obje pojedinačne discipline i tako učvrstila vodstvo u ukupnom poretku Masters liste, dok su kod seniora očekivano slavili Splićanin Vladimir Lešić u 501 DO te Zagrepčanin Boris Krčmar u Cricketu. Pažnju je na sebe odličnim nastupom skrenuo Alan Ljubić iz Zagreba koji je bio drugi u 501 DO i treći u Cricketu.

Vlatka Lešić je disciplinu 501 MO osvojila bez poraza, dok je u Cricketu morala u repasaž nakon što je u međusobnom dvoboju bolja bila iskusna Zagrepčanka Tanja Perić. Lešić se kroz repasaž uspjela vratiti u finale gdje je uzvratila za poraz Perić pobijedivši je dva puta. Do kraja su preostala za odigrati još dva turnira, a Lešić je ovime najavila pohod na njezin treći naslov ukupne pobjednice Masters serije HPS-a nakon što je slavila u sezonama 2007/08. i 2008/09.

Njezin brat Vladimir Lešić se specijalizirao za 501 DO jer je u protekle dvije sezone na svih osam mastersa osvojio medalju u toj elitnoj disciplini, pri čemu je uzeo čak šest zlata, a ta čudesna serija je prekinuta upravo na prvom ovosezonskom mastersu odigranom u Donjoj Pušći. Sada se vratio pobjedničkim navikama, a na putu do zlata nadigao je između ostalih Borisa Krčmara, Igora Šestana i Tončija Restovića.

Ukupno gledano najuspješniji nastup imao je Boris Krčmar koji je propustio prvi masters i trebao mu je veliki bodovni plijen kako bi nadoknadio zaostatak za vodećima u ukupnom poretku Masters liste. Ponajbolji svjetski igrač elektroničkog pikada ostvario je upravo to sakupivši ukupno 146 bodova za prva mjesta u Cricketu i parovima (s Tomislavom Balijom), te treće u 501 DO. Usput je nastavio dominaciju u Cricketu u kojemu je u protekle dvije sezone slavio na čak šest uzastopnih mastersa. Finale Cricketa protiv Igora Šestana bio

je vrhunac cijelog turnira, a gledatelji su mogli uživati u atomskom pikadu.

Najugodnije iznenađenje priredio je Alan Ljubić koji je do prije par sezona nastupao u 3. kategoriji, a danas se ravnopravno nosi sa svim najboljim hrvatskim pikadistima. Osvojio je srebro u 501 DO i broncu u Cricketu, a još je vrednija činjenica da je upisao pobjede protiv Krčmara, Lešića, Tončija Restovića, Ivice Cavrića...

Opet je dobar nastup imao 17-godišnji fenomen Matija Gazibara, juniorski prvak Europe koji je bio peti u 501 DO i sedmi u Cricketu te tako vjerojatno sakupio dovoljno bodova da zadrži vodeću poziciju u ukupnom poretku.

U konkurenciji igrača 2. kategorije slavio je Mario Ivelić iz Babine Grede koji je u finalu pobijedio Matea Iveljića iz Zadra, dok je kod trećekategornika u zagrebačkom finalu Mirko Presečki nadigrao Miroslava Vrbana.

SVI OSVAJAČI MEDALJA:

SENIORKE - 501 MO

1. Vlatka Lešić

2. Jasna Šegvić

3. Darija Balen

SENIORKE CRICKET

1. Vlatka Lešić

2. Tanja Perić

3. Josipa Radić

SENIORKE PAROVI - 501 MO

1. Olja Pavlović & Ana Mamut

2. Tanja Perić & Darija Balen

3. Đurđica Delić & Jasna Šegvić

SENIORI 1. KATEGORIJA - 501 DO

1. Vladimir Lešić

2. Alan Ljubić

3. Boris Krčmar

SENIORI 2. KATEGORIJA - 501 MO

1. Mario Ivelić

2. Mateo Iveljić

3. Roko Sturnela

SENIORI 3. KATEGORIJA - 501 SO

1. Mirko Presečki

2. Miroslav Vrban

3. Krešimir Kristić

SENIORI CRICKET

1. Boris Krčmar

2. Igor Šestan

3. Alan Ljubić

SENIORI PAROVI - 501 MO

1. Boris Krčmar & Tomislav Balija

2. Ivica Cavrić & Ivano Krusha

3. Igor Šestan & Tonči Restović

JUNIORI U-18 - 501 SO

1. Tomislav Vlašić

2. Matija Strepački

3. Kristijan Putak

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider