Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najveća žrtva dosad

Drama Korejke: Plakala sat vremena, a tek onda je dotukla odluka sudaca!

Shin A Lam, korejska predstavnica na olimpijskom turniru u mačevanju, dosad je najveća žrtva Londonskih igara. Finala i medalje koštala ju je kontroverzna sudačka odluka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pri rezultatu 5-5 u dodatnoj minuti, s iscurenim vremenom, Korejka je imala finale u rukama. Pri posljednjemu napadačkom pokušaju njezine polufinalne suparnice u disciplini mača, svjetske prvakinje Britte Heidemann, službeni je sat stao. Premda je vrijeme sigurno isteklo i premda je izgubila meč, Njemici je ipak dan novi pokušaj za napad zbog nastaloga tehničkog problema. Novu je priliku Heidemann iskoristila postigavši ipak poen za konačnu 6-5 pobjedu.

Predstavnica Južne Koreje je preko svog trenera uložila istodobno žalbu na odluku, a kontroverzno je vijećanje trajalo gotovo sat vremena. Dobar dio njega Shin je provela jecajući na borilištu: mačevalačka pravila, naime, podrazumijevaju da sportaš ne napušta poprište borbe dok se žalbeni postupak ne riješi.

Konačna, negativna odluka, shrvala je Korejku koja je briznula u konačan agonični plač!

Da stvar za nju bude gora, skoro je pa odmah morala nastaviti natjecanje u borbi za broncu, koju je izgubila od Kineskinje Sun Yujie.

''Bio je to za mene jako težak sat vremena. Cijelo sam vrijeme mislila o svemu što sam prolazila da bih dobro pripremljena došla na Igre. Ne razumijem zašto meč nije završen nakon posljednjeg pokušaja udarca moje suparnice'', rekla je nakon svega još uvijek shrvana Korejka.

Njezin trener novinarima je nakon kontroverznog epiloga rekao:

''Svi su nam suci rekli da razumiju našu poziciju ali da jednostavno nisu mogli učiniti ništa drugo.''(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider