Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na rubu stečaja

Dopredsjednik Mladosti: Ostavke nećemo dati

Dopredsjednik vaterpolskog kluba Mladost Boško Lozica smatra da je Skupština grada Zagreba sada jedina institucija koja može spriječiti stečaj najtrofejnijeg zagrebačkog sportskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Znam da će zvučiti prepotentno, ali mislim da sam posao koji sam zadnjih par godina radio u Mladosti odradio briljantno, i zato ova uprava, na čelu s predsjednikom Borisom Labarom i članovima Bogdanom Tihavom, Antom Huljevom, Dariom Kobeščakom i Danielom Lukovićem, ostavke neće dati, bez obzira na medijske i druge pritiske. Napravili smo sve što je bilo u našoj moći na planu konsolidacije kluba, i za njegov izlazak iz krize ćemo se boriti do kraja", kazao je Boško Lozica u petak za Hinu.

"Kriza nije od jučer, i Mladost danas plaća danak trendu nerealno visokih igračkih ugovora od prije sedam ili osam godina. Prvi problemi nastali su prije nešto više od tri godine kada se naš glavni sponzor tvrtka Dalekovod našla u financijskim problemima. U teškoj gospodarskoj situaciji nismo uspjeli pronaći nove sponzore, pa se je u tim trenucima i gradonačelnik Milan Bandić nudio za predsjednika, iako formalno pravno nije mogao obnašati tu dužnost. Tom gestom je Bandić pokazao spremnost da nam pomogne kroz predstečajni postupak koji smo sprovodili u dogovoru sa Sportskim savezom Zagreba. Sa gradskim Savezom je bio dogovoren proračun od šest milijuna kuna, koji je lani smanjen na 3,5 miljuna kuna, da bi ove godine i ta cifra bila umanjena za 20 posto. Zato smo sada dovedeni u situaciju da nas može blokirati bilo koji vjerovnik", rekao je Lozica, napominjući da to ne bi bilo prvi puta da Mladost mora krenuti ispočetka, kao novi pravni subjekt.

"Mnogi zaboravljaju da je prva dva naslova prvaka u samostalnoj Hrvatskoj osvojila AVK Mladost Obuća, kojoj sam tada ja bio trener. Gubitkom sponzora taj klub se raspao kao pravni subjekt i nastavio je djelovati kao HAVK Mladost, s novom upravom i novim računom. Isto je pretprošle godine napravio i splitski POŠK", dodao je Lozica, koji izlaz iz ove situacije vidi u svojevrsnoj nagodbi sa gradom Zagrebom.

"Vlasnici zemljišta na kojima su za Univerzijadu 1987. izgrađeni sportski tereni, a između ostalih i bazen Mladosti, su po sudskoj presudi klubovi koji na njima djeluju, odnosno sportsko društvo Mladost. Sada mi pokušavamo vezanom trgovinom sa Gradom dobiti 10 do 12 milijuna kuna, koliko nam je potrebno za sanaciju kluba. Mi bi gradu Zagrebu dali suvlasnički dio, kako bi lakše mogli ozakoniti vlasništvo nad objektima. Nadam se da bi to moglo uspjeti i onda bi nam to donijelo svijetlu budućnost, jer imamo 90 posto igrača iz omladinskog pogona i trenere koji su izrasli u našem klubu", kazao je Lozica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider