Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'U Dansku po zlato'

Domagoj Duvnjak za Novu TV otkrio kakve mu savjete dijeli Ivano Balić

Minula godina donijela mu je ostvarenje sna na klupskom nivou…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Domagoj Duvnjak bio je po mnogima i najzaslužniji za HSV-ovo povijesno osvjajanje Lige prvaka.

"Mislim da je stvarno bila jedna predobra sezona za mene. Osvojio sam Ligu prvaka s klubom, a s reprezentacijom sam bio treći u Španjolskoj", kaže Duvnjak ekskluzivno za Dnevnik Nove TV.

Zbog brojnih postignuća mnogi ga smatraju najboljim na svijetu. Rukometaš godine u izboru renomiranog portala Planethandball, te prvo ime najjače rukometne lige svijeta po mišljenju bundesligaških trenera i igrača. Nedostaje još službeni IHF naslov.

Mikkel Hansen, Daniel Narciss, Filip Jicha i Arpad Šterbik zastrašujuća su konkurencija, ali čini se kako Duvnjak ima najbolje šanse.

Laskavi naslov hrvatskog sportaša godine pobjegao mu je tek za 9 glasova i otišao u naručje Marija Mandžukića.

„Fenomenalan uspjeh za mene. Moram reći da je Mario stvarno to zaslužio. I on je u Njemačkoj, pa ga pratimo i svi smo ponosni na njega i na njegove uspjehe."

Uskoro slijedi kontinentalna smotra u Danskoj.

"Nadam se da ćemo svi biti zdravi da odemo u Dansku kompletni, a tamo...Europsko prvenstvo je. Ima 16 stvarno vrhunskih ekipa, ići ćemo korak po korak. Imamo nezgodnu grupu, ali ja se nadam najboljem i naravno da mi uvijek pucamo na najviše."

A nacija će najviše očekivati baš od njega i on je svjestan toga. Nekad je u njegovoj ulozi bio Ivano Balić.

"S Ivanom se čujem dosta često, pogotovo sada kada je u Njemačkoj. Ivano i ja pričamo uvijek o rukometu, tako da ima puno savjeta. Najbolji savjet? 'Igraj svoju igru, mali!'"

Tri bronce - s Europskog i Svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara. Mogu li Duvnjak i ekipa u Danskoj početi zlatni niz?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider