Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Love Euro u Beogradu

VIDEO Dođite i podržite ih: 'Ako su suparnice grube, dolazi do pucanja...'

Hrvatski muški vaterpolo navikao nas je na velike rezultate s najvećih natjecanja. No u sjeni barakuda raste i ženski vaterpolo. Hrvatska ima jednu od najmlađih reprezentacija u Europi, no cure svejedno guraju jako dobro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na zagrebačkoj Mladosti vaterpolistice su tražile vizu za Euro. Hrvatska je slavila protiv Izraela a poražena je od vrlo jakih Grkinja i Njemica.

''Njemice su tu 7-8 reprezentacija u Europi. Naše cure su debitantice i ne moraju tu tražit pobjedu 'pod mus'. Bitno je da su napravile iskorak prema Europskom prvenstvu u Beogradu'', kaže izbornik Nikša Savin.

Trebaju još jednu pobjedu da osiguraju Euro u Beogradu iduće godine. Protivnici su vjerojatno Turska i Portugal protiv kojih imaju velike šanse.

''Prvi veliki službeni nastup imali smo 2009. na Europskom B prvenstvu i 2010. na Euru koje je bilo u Zagrebu'', ističe kapetanica hrvatskog tima Nataša Anđelić.

Skupe se na utakmicama cura i vaterpolo legende, a u bazenu su i slavna prezimena. Petra Bukić kći je proslavljenog hrvatskog vaterpoliste Perice Bukića i sestra trenutačnog hrvatskog reprezentativca Luke Bukića.

Tko je bolji, vi ili brat?
''Brat je ipak bolji, ha, ha'', uzvratila je Petra na naše pitanje.
''Je li vas otac forsirao na vaterpolo ili ste dolazili na njegove utakmice pa ste poželjeli zaigrati?
''Prvo me on forsirao malo da idem i onda mi se svidjelo pa sam ostala.''

Sve naše cure su amaterke, srednjoškolke ili sjajne studentice. Evo i temeljnih razlika muškog i ženskog vaterpola.
''Za djevojke je igralište manje, lopta je manja. I naravno razlika je u kostimu'', objašnjava kapetanica hrvatske vrste i dodaje:
''Kostim je zatvoren, imamo cif da omogući da nema toliko čupanja. Čvrst je materijal, međutim ako su suparnice grube, dolazi do pucanja što je danas u vaterpolu normalno.''

Ženski je za razliku od muškog rasprostranjeniji.
''Recimo Kanada nije dobra u muškom koliko je u ženskom vrhunska, tu su SAD, Novi Zeland, Australija, Kina...'', ističe izbornik.
Plus naravno europske sile, u koje ćemo nadamo se uskoro ubrojiti i naše ženske barakude.

Hrvatske reprezentativke pozvale su navijače: Dođite i podržite nas!''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider