Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvi poraz u sezoni

Dijamantna liga: Perković druga, Šimić peta u Lausanni

Hrvatska atletičarka Ana Šimić zauzela je peto mjesto u natjecanju skakačica u vis na mitingu "Dijamantne lige" u lausanni s preskočenih 1.91 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šimić je iz prvog pokušaja svladavala letvicu na visinama od 1.80m, 1.85m, 1.88m i 1.91m, ali je potom sva tri puta rušila na 1.94m.

Pobjednica je Ruskinja Ana Čičerova koja je skokom preko dva metra izjednačila najbolji rezultat sezone kojega je prije mjesec dana u Rimu postavila Španjolka Ruth Beitia. Beitia je natjecanje u Lausanni završila na drugom mjestu sa 1.94m, a isti je rezultat ostvarila i treća Šveđanka Erika Kinsey.

Ranije tijekom mitinga najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska s hicem od 67.06 metara. Za Perković je ovo bio prvi poraz u "Dijamantnoj ligi" ove sezone, nakon četiri pobjede, a bolja od nje bila je Kubanka Yaimi Perez sa 67.13 metara, dok je treće mjesto zauzela još jedna Kubanka Denia Caballero, inače vlasnica najboljeg rezultata sezone, sa 66.04m.

Nakon što u prve dvije serije nije uspjela prebaciti 65 metara, Perković je svoj najbolji hitac izvela u trećoj seriji, te je njime izjednačila domet Perez iz druge serije, ali i tada je Kubanka bila u vodstvo zbog boljeg drugog hica. U preostale tri serije Perković je prestupila, dok je Perez u petoj seriji još popravila svoj rezultat bacivši disk do novog osobnog rekorda od 67.13m.

Nakon pet od sedam održanih natjecanja u "Dijamantnoj ligi" Perković i dalje uvjerljivo vodi u redoslijedu diskašica sa 18 bodova, Perez se probila na drugo mjesto sa sedam, dok je Australka Dani Samuels s pet bodova.

REZULTATI:

vis:

1. Ana Čičerova (Rus) 2.00m

2. Ruth Beitia (Špa) 1.94

3. Erika Kinsey (Šve) 1.94

4. Svetlana Školina (Rus) 1.94

5. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1.91

5. Svetlana Radzivil (Uzb) 1.91

disk:

1. Yaimi Perez (Kuba) 67.13m

2. SANDRA PERKOVIĆ (HRV) 67.06

3. Denia Caballero (Kuba) 66.04

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider