Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rangersi sačuvali nadu

Detroit bolji od Chicaga: Howard obranio svih 28 udaraca!

Hokejaši Chicaga, najbolje momčadi osnovnog dijela NHL lige, nalaze se na pragu ispadanja u polufinalu doigravanja Zapadne konferencije…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Detroit je u četvrtak u svojoj Joe Louis Areni slavio s 2-0 i sada vodi s 3-1 u seriji. Prvu meč-loptu pokušat će iskoristiti u subotu u Chicagu. Jakub Kindl je zabio u 11. minuti druge trećine s igračem više, a definitivan udarac Blackhawksima je zadao Daniel Cleary pogotkom u praznu mrežu u posljednjoj minuti utakmice. Jimmy Howard je obranio svih 28 udaraca suparnika za drugi ''shutout'' karijere u utakmicama play-offa. Zanimljivo je spomenuti i da Chicago u ovom doigravanju nije iskoristio nijednu od 30 situacija s igračem više!

Aktualni prvak Los Angeles poveo je s 3-2 u seriji protiv San Josea. Kingsi su u Staples Centeru slavili s 3-0, a otpor gostiju je u 19. minuti druge trećine slomio Slovenac Anže Kopitar. Već u prvoj minuti završne dionice je prednost domaćih povećao Slava Vojnov, a priču je golom u praznu mrežu u zadnjoj minuti zaključio Jeff Carter. Jonathan Quick je obranio 24 udarca i ostvario sedmi ''shutout'' karijere u doigravanju. Šesta je utakmica na rasporedu u nedjelju u San Joseu.

New York Rangersi su zadržali nadu u preokret protiv Bostona. U četvrtak su svladali Bruinse s 4-3 nakon produžetka i smanjili zaostatak u seriji na 3-1. Strijelac pobjedničkog pogotka u osmoj minuti dodatnog vremena bio je Chris Kreider. Boston je vodio s 2-0 i 3-2, ali nije uspio zaključiti seriju, a novu će priliku imati u subotu na svome ledu.(TS) 

NHL doigravanje, konferencijska polufinala:

Istočna konferencija

New York Rangers (6) - Boston (4) 4-3, produžetak

Boston vodi u seriji s 3-1 

Zapadna konferencija

Los Angeles (5) - San Jose (6) 3-0

Los Angeles vodi u seriji s 3-2

Detroit (7) - Chicago (1) 2-0

Detroit vodi u seriji s 3-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider