Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slavlje u New Yorku

Giantsi u posljednjem napadu uzeli Super Bowl, Diehl slavio s hrvatskim šalom!

New York Giantsi ponovo su, kao i prije četiri godine, nadmudrili New England Patriotse i po četvrti put osvojili Super Bowl.

U 46. velikom NFL finalu igranom u Indianapolisu Giantsi su slavili su protiv 'Patriotsa s 21:17. Četvrti put u povijesti, u pet igranih velikih finala, igrači New York Giantsa su slavili u Super Bowlu.

>> Igrač Giantsa slavio ulazak u Super Bowl s Hajdukovim šalom

Od tri američka Hrvata u Super Bowlu, veliki trener Patriotsa Bill Belichick i igrač Rob Ninkovich ostali su praznih ruku, a opet je slavio David Diehl s tetoviranim hrvatskim grbom na ruci. On je primio trofej sa šalom 'Croatia New York' oko vrata.

Podsjetimo da su se prije četiri godine isti klubovi našli u lovu na Super Bowl. Te godine je New England u finale ugazio sa savršenim omjerom te sezone 18-0, ali su izgubili finalnu utakmicu od Giantsa 17-14. Tom prilikom su Giantsi "wild-cardom" došli do velikog trijumfa, baš kao i ove sezone. Tada, a i ovaj put, MVP (najkorisniji igrač) finala je bio "quarterback" New York Giantsa Eli Manning koji se definitivno pokazao "noćnom morom" za New England i njihovu zvijezdu, "quarterbacka" Toma Bradyja.

>> Je li ovo 'najšokantniji' trenutak ovogodišnjeg Super Bowla?

Obrana Giantsa u prvoj je četvrtini napravila veliki posao. Već u prvom napadu Patsa prisilila je dodavača (quarterback) Toma Bradyja na pogrešku u svojoj zadnjoj zoni (safety) te dovela svoju momčad u vodstvo 2:0. Kasnije je quarterback New Yorka Eli Manning dodao za dvije jarde i polaganje Cruza, Giantsi su poveli s 9:0.

Patriotsi su se uozbiljili te do odlaska na odmor okrenuli rezultat. Prvo je Gostowski zabio 'field goal', a potom je Brady, osam sekundi prije poluvremena, dodao za četiri jarde i polaganje Woodheada. U posljednjem napadu Patriotsi su osvojili 96 jardi!

U nastavku Brady je nastavio gdje je stao. Dodavanjem za polaganje Hernandeza, Patriotsi su povećali vodstvo (17:9). Pucač Tynes je s dva 'field goala' držao Giantse na životu, a Eli Manning je u posljednjem napadu odveo svoju momčad do Lombardijeva trofeja.

Presudan trenutak u tom posljednjem napadu bilo je prvo dodavanje za Manninghama od 38 jardi, kojim su Njujorčani došli na 50 jardi. Bradshaw se 57 sekundi prije kraja gotovo ušetao u zadnju zonu Patsa za vodstvo i pobjedu Giantsa 21:17. Obrana Ney Yorka uspješno je zaustavila posljednji napad New Englanda.

Inače, Manning i Brady su imali slične brojke ovog finala odigranog na Lucas Oil stadionu u Indianapolisu. Manning je upisao 296 osvojenih jardi, a Brady dvadeset manje, s tim da je Brady dodao za dva "touchdown", a Manning za jedan.

New England je tako ostao na tri osvojena Super Bowla, a ovim je izgubio već četvrtu završnu utakmicu.

Nastavi čitati

Nastavi čitati