Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poznati prvi sudionici drugog kruga

Dankinje iščupale bod s Rumunjkama, Španjolke bolje od Ruskinja

U Mađarskoj su odigrana prva dva susreta 2. kola A i B skupine Europskog prvenstva rukometašica, a Dankinje su se spasile poraza protiv Rumunjske (29-29) pogotkom dvije sekunde prije kraja utakmice, dok su Španjolke bile bolje od Ruskinja s 25-24...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rumunjke su u skupini B u Debrecenu ispustile pobjedu protiv Dankinja. Vodile su 16-12 nakon poluvremena, a u zadnjih minutu i pol imale su dva gola viška. Dvije sekunde prije kraja Susan Thorsgaard je pogodila za konačnih 29-29 i odvela Dansku u drugu fazu i prije zadnjeg kola. Rumunjska je imala dvije sjajne igračice u ovoj utakmici, Tacalie i Neagu su postigle čak po 10 zgoditaka, dok je Dansku predvodila Fisker s 8 golova.

U ovoj skupini Danska je osigurala drugu fazu s 3 boda, Norveška ima 2, Rumunjska 1, a Ukrajina je bez bodova. Navečer igraju Norveška i Ukrajina.

U skupini A u Györu Španjolska je dobila Rusiju s 25-24 (13-14) u također neizvjesnoj utakmici, a ta pobjeda je odvela Španjolke u drugu fazu. Za Španjolke su najviše zabile Marin (9) i Mangue (5), dok su najbolji strijelci kod Ruskinja bile Sen i Kuznjecova sa po pet pogodaka.

U ovoj skupini Španjolska ima dvije pobjede i 4 boda, Mađarska i Rusija imaju po bod, dok je Poljska bez bodova. Navečer igraju domaćin Mađarska i Poljska.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider