Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Red Bull spektakl

Dalmacija i Istra u znaku vaterpola bez obzira na kišu ili sunce

Vikend na Jadranskoj obali opet nije bio dosadan. Iako je kiša negdje to pokušala pokvariti, sportski entuzijastima to uopće nije smetalo.

Red Bull Sidrun u subotu je uspješno održan u Rijeci unatoč neumoljivoj kiši, a kad je u nedjelju stigao u Šibenik rastjerao je oblake i napunio gradsko kupalište Banj. Ekipa Kvarnerčić iz Rijeke (Vedran Porobat, Geri Smokvina, Pero Zucalo, Darjan Buković) i šibenska ekipa Powerpuff Girls (Luka Vukšić, Nikola Ninić, Luka Marčić, Vlatko Vuković) odlaze na finale u Zadar idući vikend.

Da ovaj drukčiji vaterpolo koncept na jedan gol okuplja sve više obožavatelja diljem naše obale, dokaz je ovogodišnja sezona Red Bull Sidruna, koji je dosad u Dubrovniku, Rijeci i Šibeniku popunio plaže gledateljima, a more ekipama željnima zabave i sportskog izazova koji ih može odvesti na Veliku nagradu Austrije u idućoj sezoni Formule 1. Slijede još jedne kvalifikacije u Zadru 29. kolovoza, a već dan nakon, u subotu, održat će se veliko finale u kojem će se za prvaka boriti četiri domaće ekipe i predstavnici Mađarske, Italije, Grčke i Crne Gore.

Zanimljivo je napomenuti da je u Rijeci gol čuvao jedan od naših najsjajnijih golmana Frane Vićan te prvi slovenski vratar Luka Gržentić pa je igračima bio još veći izazov zabiti gol u mrežu vlasnika Olimpijskog zlata. U finalu nas očekuju još veća iznenađenja, zato se vidimo u subotu u Zadru, a dotad zanimljivosti o natjecanju potražite na redbull.hr/sidrun.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider