Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Očekivana odluka

Crvena zvezda izbačena iz Regionalne vaterpolske lige

Crvena zvezda isključena je iz ovogodišnjeg natjecanja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik za natjecanje Triglav regionalne vaterpolske lige Milivoj Bebić poslao je u ponedjeljak obavijest o isključenju beogradskog vaterpolskog kluba Crvena zvezda iz ovogodišnjeg natjecanja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi.

"Temeljem odluke disciplinskog suca TVL BVK Crvena zvezda isključena iz natjecanja za sezonu 2015/2016. Sukladno tome sve preostale utakmice po rasporedu prvenstva u kojima je trebao igrati BVK Crvena Zvezda NEĆE se odigrati, počev od utakmice 14. kola TVL između BVK Crvena Zvezda i HAVK Mladost koja se po rasporedu trebala odigrati u nedjelju 7. veljače , do pravomoćnosti predmetne odluke", stoji u obavijesti povjerenika lige.

Izbacivanje Crvene zvezde iz Regionalne lige bila je očekivana odluka koja je usljedila nakon što je vodstvo beogradskog kluba u čak tri navrata pokušalo igrati utakmice s igračima kojima je odbijena registracija. Stegovni sudac Regionalne lige Alen Pešušić i nije imao drugog izbora nego postupiti po odredbama Pravilnika o natjecanju koji u tom slučaju predviđa izbacivanje iz Lige.

Sukladno toj odluci brisani su i svi rezultati koje su u ovogodišnjem natjecanju ostvarili vaterpolisti Crvene zvezde, a Liga će umjesto deset brojiti devet klubova među kojima su i tri predstavnika Srbije: Partizan, Vojvodina i Radnički.

Očekuje se da će se natjecanje s devet klubova u Regionalnoj ligi odigrati do kraja lige nakon koje će se prve četiti momčadi plasirati na završni Final Four kojemu će 18. i 19. ožujka domaćin biti najbolje plasirana momčad nakon 18 kola. Za sada prvo mjesto sa svih 14 pobjeda i 42 osvojena boda drži Jug CO iz Dubrovnika, ispred riječkog Primorja EB. Na trećem mjestu je Jadran iz Herceg Novog, a četvrtom beogradski Partizan I bilo bi pravo iznenađenje da se ova četiri kluba ne nađu na završnom turniru u Dubrovniku, nakon kojeg će usljediti natjecanja u nacionalnim prvenstvima , a pozicije s kojih će klubovi startati u nacionalnim prvenstvima odredit će se na temelju plasmana u Regionalnoj ligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider