Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brutalno skupi

'Crvena armija' vrijedna 70 milijuna dolara u Zagrebu

Moskovski CSKA ili kako je zovu moskovska "crvena armija", institucija svjetskog hokeja, večeras će u 20 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova igrati protiv zagrebačkog Medveščaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S Crvenom Armijom u Zagrebu je stigao i jedan od najskupljih hokejaša svijeta, ruski reprezentativac Aleksandar Radulov, čiji se ugovor „vrti“ oko vrtoglavih 15 milijuna dolara po jednoj sezoni. Iako još uvijek nisu objavljeni službeni podaci lige pretpostavlja se kako cijela momčad vrijedi više od 30 milijuna dolara, a ukupan sezonski budžet kluba prelazi vrtoglavih 65 milijuna dolara! Toj bogatoj momčadi večeras će se uz svoje navijače suprotstaviti zagrebački Medvjedi čiji je sezonski budžet oko 13 milijuna dolara, a cijela momčad vrijedi oko 7 milijuna dolara.

Što znači kada se momčad iza koji stoje ovakve vrtoglave brojke pojavi na ledu vidjet ćemo večeras u Domu sportova. CSKA je trenutno na drugom mjestu zapadne konferencije i večeras ih ne zanima ništa osim pobjede. Vjetar u leđa večeras će im zasigurno biti i prošlogodišnja utakmicu u Ledenoj kada su od Medveščaka izgubili sa nevjerojatnih 7:1. „Osveta“ im nije uspjela ni na domaćem ledu na moskovskom Lenjingradskom prospektu, Medveščak je uzeo bodove iz obje utakmice prošle sezone.

Zagrebački Medveščak također je „gladan“ bodova te će večeras tražiti drugu ovosezonsku pobjedu. U dresovima medveščaka večeras će na led izaći i dva nova napadača, Aaron Palushaj i James Wright.

Uz Radulova i brojne svjetski poznate hokejske zvijezde koje dolaza kao dio momčadi CSKA, u Zagreb večeras dolazi i slovenski reprezentativac, Jan Muršak, koji je u prvih pet utakmica ove sezone već skupio pet bodova. Suprotstavit će mu se njegov kolega iz reprezentacije, igrač Medveščaka, ali i osobni prijatelj Marcel Rodman koji mu je već poručio da će s početkom utakmice na 60 minuta zaboraviti na prijateljstvo:

''Odlični smo prijatelji i uvijek mi je drago vidjeti ga. No, neka vas naše prijateljstvo ne zavara. Kada u četvrtak sat otkuca 20:00 i sudac baci prvi pak, naše prijateljstvo prestaje sve do onog trenutka dok sudac ne označi kraj susreta. Siguran sam da je tako i kod Jana. U utakmici je važna samo momčad, u tom trenutku ne postoji nitko drugi.'' – prokomentirao je Rodman.

Kakav god bio ishod utakmice večeras, u jedno smo sigurni, staro rivalstvo, spektakl i vrhunski hokej neće izostati, a Medveščak se neće predati lako jer uza sebe ima i svog šestog igrača – navijače koje ima malo koji klub na svijetu!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider