Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nashville na vrhu

Colorado bez Rendulića izgubio, Winnipeg utrpao osam golova!

Najbolji hrvatski hokejaš Borna Rendulić nije nastupio u 2:3 porazu Colorado Avalanchea na gostovanju kod Carolina Hurricanesa nakon izvođenja kaznenih udaraca, a iz njegove momčadi objavili su kako je propustio ovaj dvoboj zbog lakše ozljede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Carolina je dominirala utakmicom u prve dvije trećine nakon kojih je vodila sa 2:0 golovima Jordana Staala (14:05) i Patricka Dwyera (26:03), a najzaslužniji što prednost domaćih nije bila veća bio je vratar Colorada Calvin Pickard, koji je susret okončao sa 44 obrane. U posljednjoj trećini Matt Duchene (40:25) i John Mitchell (50:05) spasili su barem bod Avsima koji su sada na učinku od 45 bodova, te zauzimaju 11. mjesto u Zapadnoj konferenciji s četiri boda manje od osmih Vancouver Canucksa koji drže posljednje mjesto koje vodi u doigravanje.

U derbiju večeri New York Islandersi su kao gosti u Madison Square Gardenu svladali lanjske finaliste New York Rangerse sa 3:0 i tako preuzeli prvo mjesto u Istočnoj konferenciji sa 59 bodova, jednim više od Pittsburgh Penguinsa i Tampa Bay Lightninga. Jaroslav Halak ostvario je shutout sa 27 obrana, a Islesi su sva tri gola postigli u drugoj trećini. Strijelci su bili Anders Lee (28:49), Nikolaj Kulemin (36:31) i Frans Nielsen (39:19).

Nashville Predatorsi su 5:1 domaćom pobjedom protiv Vancouver Canucksa samostalno izbili na vrh lige sa 62 boda, dva više od drugih Anaheim Ducksa, ali njihove je navijače zasigurno zabrinula ozljeda ponajboljeg vratara lige Pekke Rinnea koji je morao napustiti utakmicu 17 minuta prije kraja. Rinne je stradao kada su se u njega zaletjeli napadač Vancouvera Chris Higgins i branič Nashvillea Anton Volčenkov, te ga je silina udarca odbila sve do ograde igrališta. Iz Predatorsa su objavili kako će se točna situacija oko Rinneove ozljede znati kasnije tijekom dana. Inače, Rinne je ove sezone branio u 37 utakmica, te je ostvario 29 pobjeda, a postotak obrana mu je visokih 93.1 posto.

U utorak se istaknuo napadač Winnipeg Jetsa Mathieu Perrault koji je postigao četiri pogotka u 8:2 pobjedi svoje momčadi protiv Florida Panthersa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider