Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Detroit u Vancouveru

Chicagov šamar Dallasu, Pittsburghov osmi uspjeh zaredom

Hokejaši Chicaga, najbolja momčad ove sezone u NHL ligi, nastavljaju dominirati, a u noći sa subote na nedjelju lekciju su očitali Dallasu kojeg su srušili na njegovom ledu uz čak 8-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prve dvije trećine igrači Chicaga su zabili po tri pogotka, te su pritom imali fantastičnu realizaciju. U prvoj trećini su zabili tri gola od 11 udaraca, a u drugoj je od devet udaraca njih tri završilo u Dallasovoj mreži. Trojica igrača su se posebno pokazala kobnima po Starse, pa je tako Jonathan Toews postigao dva gola uz jednu asistenciju, Marian Hossa dva pogotka, a Patrick Kane jedan gol uz dvije asistencije.

U odličnu je seriju upao Pittsburgh koji je slavio protiv Rangersa iz New Yorka s 3-0, što mu je bio osmi uspjeh zaredom. Isto tako, bila je to sedma pobjeda zaredom Pittsburgha protiv ovog suparnika. Sve je bilo lakše za Pittsburgh kada je njegov vratar Marc-Andre Fleury obranio 23 udarca Rangersa za svoj 23. "shutout" u karijeri. Napadački dio su golovima obavili Bennett, Kennedy i Dupuis.

Detroitu očito godi igranje protiv Vancouvera. Podsjetimo da su Red Wingsi na svom ledu tog suparnika pobijedili čak 8-3 tijekom veljače. Ove subote su slavili u gostima i to s 5-2. Dvostruki je strijelac kod pobjednika bio Henrik Zetterberg, dok je čak tri asistencije podijelio Pavel Dacjuk.

Jedan korak naprijed, pa dva natrag i dalje čine igrači Washingtona. Pretposljednja momčad Istočne konferencije je ovaj put poražena kod Bostona 4-1. Rekord karijere je ostvario Milan Lucic koji je asistirao kod tri od četiri pogotka, dok je njemu uz bok bio Nathan Horton sa jednim pogotkom i dva uspješna dodavanja.

Spomenimo još da je Los Angeles pobijedio San Jose 5-2 uz premijerna dva pogotka u NHL ligi Kylea Clifforda, dok je u utakmici s najviše pogodaka večeri Minnesota slavila kod Colorada 6-4 uz dva pogotka i jednu asistenciju Devina Setoguchija. (TS) 

NHL liga, subota:

Boston - Washington 4-1

Pittsburgh - NY Rangers 3-0

Buffalo - Ottawa 3-4, produžetak

Colorado - Minnesota 4-6

Tampa Bay - Carolina 4-1

New Jersey - Montreal 1-2

Toronto - Winnipeg 4-5, penali

Columbus - Phoenix 1-0, penali

Florida - NY Islanders 3-4

Dallas - Chicago 1-8

St. Louis - Anaheim 2-1, produžetak

Vancouver - Detroit 2-5

Los Angeles - San Jose 5-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider