Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Chicago sve bliže rekordu nepobjedivosti, sjajna večer Crosbyja

Hokejaši Chicaga nastavili su sa sjajnom serijom rezultata na početku ove skraćene NHL sezone. U noći s nedjelje na ponedjeljak Chicago je na svom ledu pobijedio Los Angeles 3-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Blackhawkse je to bila petnaesta utakmica zaredom bez poraza unutar osnovnih 60 minuta. Time je Chicago izjednačio rekord iz sezone 1984/85 koji su tada postavili igrači Edmontona, a ispred Chicaga je ostala još samo generacija Anaheima iz sezone 2006/07 koja u osnovnih 60 minuta nije izgubila šesnaest puta zaredom na startu te sezone. Chicago će imati priliku izjednačiti se nakon utakmice protiv Vancouvera, u utorak.

Itekako je vrijedno u ovoj seriji Chicaga što je u petnaest utakmica bez poraza trijumfirao 12 puta, a ovom je prilikom slomio Los Angeles u uvodnu 21 minutu. U prvoj su trećini strijelci za domaćina bili Seabrook i Toews, a nakon samo 56 sekundi igre u drugoj trećini i Sharp. Do kraja je Chicago primio dva gola, ali nije dozvolio odlazak u produžetak.

Sjajnu je večer odradio Sydney Crosby, najbolji igrač Pittsburgha i ponajbolji u ligi. U pobjedi svoje momčadi kod Buffala 4-3 je ugradio pogodak i dvije asistencije, te je na ljestvici MVP-a lige na drugom mjestu sa sedam pogodaka i 17 asistencija. Formu je dodatno podigao u posljednje vrijeme, pa tako u zadnjih deset utakmica ima četiri gola i čak 14 asistencija.

U odličnoj je formi i Carl Hagelin, igrač New York Rangersa, koji su produbili krizu Washingtona pobjedom 2-1. Rangersi su okrenuli zaostatak 0-1, a Hagelin je postigao izjednačujući gol na ogledu. Od ukupno šest golova ove sezone Hagelin je pet postigao u posljednje četiri utakmice.

Vancouver, ponajbolja momčad Zapada i lige, je pao na domaćem ledu protiv St. Louisa (4-3 nakon penala), dok je Boston nastavio sa serijom dobrih rezultata, te je u gostima slomio Winnipeg s 3-2. (TS)

NHL liga, nedjelja:

Buffalo - Pittsburgh 3-4

Chicago - Los Angeles 3-2

Minnesota - Detroit 3-2

Dallas - Calgary 3-4

Winnipeg - Boston 2-3

NY Rangers - Washington 2-1

Vancouver - St. Louis 3-4 (penali)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider