Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljirali Jagr i Selänne

Chicago pokvario slavlje prvacima, Pittsburghu pensilvanijski derbi

Nakon višemjesečnog otezanja s potpisivanjem novog kolektivnog ugovora i posljedičnog ''lockouta'' u subotu je napokon počelo natjecanje u NHL-u, najjačoj svjetskoj ligi u hokeju na ledu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Los Angeles Kingsi su konačno primili prstene namijenjene prvacima, a na krov Staples Centera je podignuta prva zastava za osvajanje Stanley Cupa u klupskoj povijesti. No, nakon prigodne svečanosti za navijače Kingsa više nije bilo puno razloga za veselje. Chicago Blackhawksi, prvaci iz 2010. godine, pobijedili su s 5-2, s time da su već poslije prve trećine vodili s 3-0 i praktički obavili posao. Briljirao je Slovak Marian Hossa s dva pogotka i asistencijom, a po jedan gol i asistenciju su dodali Patrick Kane i Jonathan Toews.

Zanimljivo je da su Kingsi, koji su igrali bez ozlijeđenog Slovenca Anže Kopitara, u prve 22 minute primili četiri gola, više nego u bilo kojoj utakmici lanjskog doigravanja u kojem su senzacionalno postali prvaci.

U pensilvanijskom derbiju Pittsburgh je u Philadelphiji svladao domaće Flyerse s 3-1. Tyler Kennedy i James Neal su već nakon nepunih osam minuta doveli Penguinse u vodstvo 2-0. Claude Giroux je smanjio na početku druge trećine, ali više od toga domaći nisu mogli. Chris Kunitz im je na koncu zabio još jedan pogodak u praznu mrežu. Ponajbolji hokejaš današnjice Sidney Crosby, koji je prošle sezone odigrao samo 22 utakmice zbog posljedica potresa mozga, ostao je bez poena, ali navijačima Pittsburgha je sigurno važnije da je napokon potpuno zdrav.

St. Louis je na svome ledu pomeo Detroit sa 6-0, a dvostruki je strijelac bio ruski ''rookie'' Vladimir Tarasenko. Chris Stewart je također dodao dva gola, a jednom su mrežu nemoćnih Red Wingsa pogađali T.J. Oshie i Patrik Berglund.

Neuništivi Čeh Jaromir Jagr (40) debitirao je za Dallas s dva pogotka i dvije asistencije, a njegovi su Starsi svladali Phoenix s 4-3. Najbolji strijelac i asistent među aktivnim NHL igračima imao je tako svoje prste u sva četiri gola, a istaknimo i da je jedan pogodak za Dallas zabio Ray Whitney, prošlosezonski najučinkovitiji igrač Phoenixa.

Kao i Jagr, po dva gola i asistencije ubilježio je i legendarni Finac Teemu Selänne (42) koji je predvodio Anaheim do gostujuće pobjede (7-3) protiv Vancouvera. Minnesota je s 4-2 slavila u Denveru protiv Colorada, uz dva pogotka Danyja Heatleyja kojem je u oba navrata asistirao novi suigrač Zach Parise, donedavni kapetan New Jerseyja. Njegov bivši klub, lanjski finalist doigravanja, otvorio je sezonu pobjedom 2-1 protiv New York Islandersa.

Spomenimo i da je u kanadskom okršaju Toronto slavio kod Montreala (2-1), prvak iz 2011. Boston je bio bolji od New York Rangersa (3-1), a Washington je pao u gostima kod Tampa Baya (6-3). 

NHL liga, subota:

Los Angeles - Chicago 2-5
Philadelphia - Pittsburgh 1-3
Winnipeg - Ottawa 1-4
Boston - New York Rangers 3-1
Montreal - Toronto 1-2
New York Islanders - New Jersey 1-2
Tampa Bay - Washington 6-3
Florida - Carolina 5-1
St. Louis - Detroit 6-0
Dallas - Phoenix 4-3
Nashville - Columbus 2-3, penali
Minnesota - Colorado 4-2
Vancouver - Anaheim 3-7

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider