Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL doigravanje

Chicago i Ottawa prošli prvi krug, Penguinsi ponovno vode

U noći s četvrtka na petak u konferencijska polufinala najjače hokejske lige svijeta (NHL) plasirali su se Chicago i Ottawa, dok je Pittsburgh poveo u svojoj seriji s 3-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chicago Blackhawksi očekivano su dovršili posao protiv Minnesote Wilda uvjerljivom domaćom pobjedom 5-1. Marian Hossa postigao je dva pogotka za najbolju momčad regularnog dijela sezone, dok je golman Corey Crawford upisao 21 obranu, što je bilo dovoljno da Blackhawksi osiguraju prolazak u polufinale Zapadne konferencije ukupnom pobjedom 4-1.

Zanimljivo, Chicago je prošao prvi krug doigravanja po prvi put nakon 2010. godine, kada je ujedno i osvojio svoj posljednji naslov. U ovom bi trenutku sve drugo osim osvajanja Stanley Cupa bilo ravno neuspjehu za uvjerljivo najdominantniju momčad u ovome trenutku.

Uvjerljivu su pobjedu, 6-1, te prolazak u polufinale Istoka ostvarili i hokejaši Ottawe, koji su još jednom svladali Montreal u gostima. Cory Conacher upisao je dva gola, a Craig Anderson 33 obrane za ukupnu pobjedu Senatorsa u seriji 4-1.

Ottawa je osigurala drugi krug doigravanja po prvi put nakon 2007. godine kada je igrala veliko finale protiv Anaheim Ducksa. Iako je u doigravanje ušla sa sedme pozicije, a Montreal s druge, ključni su za cijelu seriju bili povratci ključnih igrača u redove Senatorsa (Erik Karlsson i Jared Cowan). S obzirom da polufinalna serija počinje idući tjedan, Senatorsi imaju dovoljno vremena da se oporave i pripreme za sljedećeg protivnika.

Druga najbolja momčad regularnog dijela sezone ukupno i najbolja na Istoku, Pittsburgh Penguins, ponovno vodi u seriji protiv New York Islandersa. Nakon 1-0 i 2-1 Pittsburgh je poveo s 3-2 zahvaljujući sjajnoj obrani koja je bila rak-rana u ovoj seriji.

Trener Penguinsa Dan Bylsma odlučio je za petu utakmicu serije ostaviti na klupi svog prvog golmana Marc-Andrea Fleuryja, te u igru ubaciti 36-godišnjeg Tomasa Vokouna, kojem je to bila prva utakmica u doigravanju, koju je započeo, u posljednjih šest sezona. Voukoun je zaustavio 31 udarac prema svojim vratima, dok su Sidney Crosby, Tyler Kennedy i Douglas Murray u razmaku od svega sedam minuta druge trećine riješili pitanje pobjednika serijom 3-0!

Kris Letang dodao je još jedan gol za Penguinse u posljednjoj trećini za ukupnu pobjedu 4-0 i vodstvo 3-2 u seriji. (TS)

NHL doigravanje:

Istočna konferencija

Montreal - Ottawa 1-6

Ottawa dobila seriju s 4-1

Pittsburgh - NY Islanders 4-0

Pittsburgh vodi u seriji s 3-2

Zapadna konferencija

Chicago - Minnesota 5-1

Chicago dobio seriju s 4-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider