Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Drama u Bostonu

Chicago dvama golovima u 17 sekundi do naslova prvaka!

Hokejaši Chicago Blackhawksa osvojili su svoj peti Stanley Cup u povijesti, nakon što su u šestoj utakmici finala doigravanja slavili u Bostonu kod Bruinsa s 3-2, čime su dobili finalnu seriju s 4-2…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velikim preokretom u samoj završnici dvoboja, Chicago je stigao do drugog naslova pobjednika NHL lige u zadnje četiri godine.

Naime, 76 sekundi prije kraja utakmice Boston je pred svojim navijačima vodio s 2-1, a onda su Blackhawski dvama golovima u 17 sekundi šokirali TD Garden i osigurali veliko slavlje! Prvo je Bryan Bickell minutu i 16 sekundi prije kraja dvoboja poravnao na 2-2, a onda je Dave Bolland 59 sekundi prije kraja postigao pogodak za pobjedu Chicaga.

Chris Kelly zabio je u prvoj trećini za vodstvo Bostona 1-0, izjednačio je Jonathan Toews u drugoj, a novo vodstvo Bostonu, na kraju nedostatno za pobjedu, donio je Milan Lucic nepunih 8 minuta prije kraja dvoboja.

Iako je u Bostonu bilo 35 Celzijevih stupnjeva, što baš i ne odgovara vremenskim uvjetima na koje su tijekom sezone navikli hokejaši, u gradu je vladala prava hokejaška ludnica. Navijači Bruinsa nadali su se pobjedi, poravnanju serije na 3-3 i sedmoj utakmici odluke u Chicagu, a onda i lovu na drugu titulu u tri godine, jer je Boston bio prvak 2011. godine. San im se rasplinuo u zadnjih 76 sekundi šestog dvoboja finala.

Chicago je, pak, bajkovito završio sezonu koju je i počeo izvanredno, postavljanjem novog NHL rekorda, jer je u prve 24 utakmice svaki puta osvojio barem jedan bod.

"Bila je to sezona u kojoj smo očarani načinom na koji smo je započeli i završili. U međuvremenu se događalo puno velikih stvari, bilo je puno velikih izazova u ovoj finalnoj seriji, kao i u preostale tri. Završilo je čudesno i bajkovito za nas", rekao je trener Blackhawksa Joel Quenneville.

Chicago je bio najbolja momčad u osnovnom dijelu sezone, ali je u polufinalu Zapadne konferencije bio na rubu ispadanja, jer je zaostajao 3-1 protiv Detroita. Vratio se s tri pobjede u nizu.

I u borbi za Stanley Cup je Boston imao 2-1 u seriji, ali je momčad Chicaga nakon toga opet ostvarila tri uzastopne pobjede.

Patrick Kane, koji je vodio momčad Chicaga u doigravanju s 19 poena, nagrađen je trofejom Conn Smythe za najkorisnijeg igrača doigravanja (MVP). Bio je i član momčadi koja je 2010. godine osvojila naslov prvaka…

"Ima nešto u našoj momčadi. Osvojili smo dva naslova u četiri godine i nadam se da možemo ostati još dugo na okupu, jer s vremenom možemo biti samo još sve bolji", rekao je Kane. (TS) 

NHL finale, šesta utakmica:

Boston – Chicago 2-3

Chicago je dobio seriju s 4-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider