Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uvjerljivi Islandersi

Chicago drugi put zaredom slavio 'zlatnim' golom, opet zabio isti igrač

Aktualni NHL prvaci, hokejaši Chicago Blackhawksa drugu su utakmicu zaredom pobijedili sa 1-0 u produžetku, a u obje je te utakmice strijelac pobjedničkog pogotka u prvoj minuti nastavka bio kapetan Jonathan Toews, nakon što je prije dvije večeri donio pobjedu protiv Tampa Bay Lightninga isto je učinio i protiv Anaheim Ducksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od subote, kada mu je trebalo samo 17 sekundi u produžetku da pošalje pločicu iza leđa suparničkog vratara, Jonathanu Toewsu je u ponedjeljak trebala "čak" 51 sekunda da pronađe put do protivničke mreže.

Odličnu je utakmicu odigrao i vratar Chicaga Corey Crawford koji je ostvario čak 39 obrana.

Ovom pobjedom Blackhawksi su stigli do učinka od 12 bodova, jedan manje od vodećeg sastava Zapadne konferencije Nashville Predatorsa, dok su Ducksi ostali na dnu sa samo četiri boda.

New York Islandersi su na svom terenu nadvisili Calgary Flamese sa 4-0, a svoj drugi "shutout" u još uvijek mladoj sezoni ostvario je slovački vratar Jaroslav Halak koji je zaustavio svih 29 pokušaja gostiju. Nakon dvije trećine bilo je samo 1-0 zahvaljujući pogotku Mihaila Grabovskog (34:01), da bi pobjedu u posljednjih 20 minuta potvrdili Frans Nielsen (45:26, 58:10) s dva i Cal Clutterbuck (51:33) s jednim pogotkom.

Islandersi su sada sa 13 bodova drugi u skupini Metropolitan, bod više imaju njihovi gradski suparnici Rangersi, te treći na Istoku iza nezaustavljivih Montreal Canadiensa, koji imaju stopostotni učinak nakon svojih prvih devet susreta, dok su Flamesi s četiri boda u društvu Ducksa na dnu Zapada.

Zanimljivo je bilo u Torontu gdje su Arizona Coyotesi sa 4-3 svladali domaće Maple Leafse izdržavši veliki nalet domaćih u samoj završnici. Arizona je 13 minuta prije kraja imala prednost od 4-1 zahvaljujući golovima Maxa Domija (6:31), Shanea Doana (14:59), Klasa Dahlbecka (27:38) i Kylea Chipchure (47:00), dok je jedini strijelac za domaće do tog trenutka bio Shawn Matthias (13:08). Domaće je u igru vratio James van Riemsdyk (49:05), a nakon što je Morgan Rielly (57:34) dvije i pol minute prije kraja uspio smanjiti na 4-3 s igračem više uslijedila je opsada gostujućeg gola, ali su Coyotesi na čelu s vratarom Mikeom Smithom uspjeli sačuvati dva boda.

Coyotesi su ovom pobjedom preuzeli prvo mjesto u skupini Pacific sa 11 bodova, jednim više od Los Angeles Kingsa i San Jose Sharksa, dok su Leafsi pri dnu Istoka s četiri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider