Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nahvalio Amerikancima

'Sin mi obožava živjeti u Zagrebu, Hrvatska je prekrasna'

''Hrvatska je sjajna, Zagreb je prekrasan i zadovoljan sam s momčadi'', izjavio je u interviewu za web portal ESPN.com igrač zagrebačkog hokejaškog kluba Medveščaka Amerikanac Jonathan Cheechoo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Hrvatska je sjajna. Doveo sam svoju obitelj ovdje. Zagreb je prekrasan grad i jako je zabavno igrati za momčad", rekao je hokejaš Medveščaka Jonathan Cheechoo uglednom amerićčkom ESPN-u.

"Igranje u KHL-u je dobro iskustvo za mene i uživam u tome. Dobra je konkurencija, dobra je razina igre. Na sreću naša momčad igra dobro i ja imam koristi od toga. Moji suigrači dobro igraju."

Da je netko igraču hokejaškog kluba Medveščak, koji je u sezoni 2005./2006. sa San Jose Sharksima osvojio Rocket Richard Trophy zabivši 56 golova, rekao da će osam godina kasnije igrati u Hrvatskoj...

"To je nešto što nikako ne bih očekivao, ali svatko ide drugačijim putem u životu i ja se sada zabavljam", izjavio je 33-godišnji Cheechoo.

Nakon te čarobne sezone sa San Joseom za Cheechooa je došla nešto slabija sezona 2006./07. sa 37 postignutih pogodaka, ali je onda uslijedio pad zbog niza problema s koljenom i ozljedom hernije što je imalo utjecaja na njegovo tijelo pa i na produktivnost.

Ubrzo je igrao u AHL-u, a u Oklahomi se prošle sezone osjećao dobro nakon dugo vremena zabivši 13 golova u 35 AHL utakmica.

"Imao sam 'zdravu' prošlu godinu i na ljeto sam s obitelji odlučio doći ovdje i iskušati se u KHL-u", kazao je Cheechoo. "Još je nekoliko igrača to učinilo prošle godine. I osjećam se stvarno dobro što sam to učinio, zadovoljan sam svojom igrom sada."

S Medveščakom je zabio 18 golova uz 14 asistencija u 43 utakmice, a zabio je i u subotnjoj KHL All-Star utakmici. Bivši pomoćni trener New York Rangersa Mike Pelino, sada asistent Mikea Keenana u Magnitogorsku, za ESPN.com je dodao da je Cheechoo ključni igrač zagrebačke momčadi koja predstavlja pravo iznenađenje ove godine u KHL-u, s mjestom koje vodi u doigravanje.

"Jonathan zabije svaki put kada izađe na led i razvio se u pravog vođu momčadi", kazao je Pelino. "On je igrač kojeg bi svaka momčad u našoj ligi htjela imati."

Njegov klub ima 6,400 navijača, prenosi ESPN.com, ali Cheechoo ističe da je to odana skupina. Među suigračima su mu bivši NHL branič Kurtis Foster i vratar Barry Brust.

"Mi smo momčad koja raste pa mislim da nitko nije očekivao puno od nas, a također mislim da imamo i najmanju plaću u ligi", dodao je Cheechoo. "Ali igramo dobro kao momčad. Mi smo stvarno dobra momčad."

U tri i pol godine u u AHL-u, gdje je je većinu vremena bio sam, u Zagrebu su s njim supruga i dvogodišnji sin, što je u svakom slučaju dobrodošla promjena.

"Sin obožava živjeti ovdje. Gleda sve utakmice i igram hokej s njim. Supruga i ja smo bili dosta pustolovni što se tiče putovanja i prije smo već bili u Hrvatskoj. Kada smo dobili priliku vidjeti drugi dio svijeta i ja igrati hokej na visokoj razini nismo puno razmišljali."

Igranje u drugoj najjačoj ligi svijeta također je za Cheechooa bilo dosta privlačno.

"To je razlog zbog kojeg sam i pristao", rekao je. "Volim natjecanja. To omogućuje visoku razinu izvan NHL-a. Dobio sam priliku igrati protiv igrača kao što su [Alexander] Radulov i [Ilya] Kovalchuk. Mislim da je to sjajna liga. Putovanja su nešto teža, ali osim toga je sve pozitivno za mene."(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider