Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pretjerao s kontroverzom

Chambers se zaletio: Zbog knjige zabrana nastupa?

Aktualni europski sprinterski prvak, britanski atletičar Dwain Chaimbers u svojoj je knjizi 'Utrkuj se protiv mene: Moja priča' otvoreno pisao o 300 različitih vrsta dopinga koje je uzimao. Svjetska atletska federacija zbog toga bi ga mogla ponovo kazniti zabranom nastupa, jer je doveo sport 'na zao glas'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Želja za šokantnom knjigom u stilu Nives Celzijus mogla bi Dwaynea Chambersa koštati nastavka karijere. Naime, nakon što je sebe proglasio 'hodajućim junkijem', priznanja da je uzeo 300 različitih vrsta dopinga i trošio 30 tisuća dolara godišnje na nedopuštena sredstva, IAAF je odlučio reagirati.

>> Chambers priznao: Bio sam hodajući 'junkie'

'Nabavit ćemo knjigu i naši će ju legalni eksperti proučiti. Ako bude potrebe za djelovanjem, odluku ćemo donijeti na IAAF-ovoj skupštini u Berlinu 21 i 22 ožujka,' rekao je glasnogovornik IAAF-a Nick Davies.

Ako se pokaže da je svojom knjigom osramotio atletiku, IAAF bi ga mogao kazniti daljnjom zabranom nastupa, nakon što je već odradio godinu i pol zbog dopinga.

Inače, Chambers je ovaj vikend u Torinu srušio europski rekord na 60 metara i postao prvak Europe, no mediji u Britaniji hladno su ga dočekali, a njegova knjiga i dalje je u prvom planu.

'Više ne uzimam doping. Čist sam. Nadam se samo da su ljudi u stanju zaboraviti prošlost,' nada se Chambers, no njegova knjiga ne dopušta da je se zaboravi, i to bi moglo biti skupo za njega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider