Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napad zakazao

Barakude bez polufinala: Mađari slavili u Beogradu!

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli ući među četiri najbolje reprezentacije na Europskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U četvrtfinalu Europskog prvenstva u Beogradu Hrvatska je izgubila od Mađarske 5:7 (1:2, 2:3, 1:1, 1:2) i tako ostala bez borbe za medalje.

Naši reprezentativci idu u razigravanje od petog do osmog mjesta gdje će u četvrtak igrati protiv Italije dok će Mađari u polufinalu igrati protiv Crne Gore koja je Talijane svladala s 10:7.

Mađarima je to 12. uzastopni plasman u polufinale, dok je Hrvatska treći put uzastopce ostala bez borbe za medalje na europskoj smotri. Hrvatska je posljednju medalju na Europskom prvenstvu osvojila prije šest godina - zlato u Zagrebu.

Loše su Barakude otvorile dvoboj protiv starih rivala koji su u beogradskoj Kombank Areni imali domaćinsku atmosferu. Sredinom prve četvrtine Mađari dolaze do dva gola prednosti što naši poništavaju početkom druge dionice, kada je prvi od svoja dva pogotka postigao Ante Vukičević.

Pet postignutih golova - premalo za polufinale

Do poluvremena je još triput kapitulirala obrana Hrvatske, a napad poentirao tek jednom (Maro Joković) i na polovini dvoboja naši reprezentativci su se našli na zaostatku od dva gola, baš kao i na ulasku u posljednjih osam minuta.

Brojne propuštene prigode Mađari kažnjavaju poslije svega 30 sekundi igre u četvrtoj četvrtini - nakon tih 7:4 bilo je jasno u kojem smjeru stvari idu.

Mađarsku su do pobjede predvodili Denes Andor Varga s tri pogotka, dok su Norbert Hosnyanszky i Balazs Harai zabili po dva gola. Sjajan je bio i mađarski vratar Viktor Nagy sa 12 obrana.

Uz već spomenute Vukičevića i Jokovića, u strijelce su se u redovima Barakuda upisali i Luka Lončar i Antonio Petković, a Josip Pavić je skupio šest obrana.

Dodajmo kako će u polufinalu, osim Crne Gore i Italije, snage odmjeriti i domaćin Srbija, koja igra protiv Grčke.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider