Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Karata nema već danima

Červar protiv Vorija, Duvnjaka i Lackovića

Lino Červar i njegovi rukometaši su podignuli Skoplje na noge. Jedini od klupskog sporta kojem je to uspjelo u već duže vrijeme, euforija kao za vrijeme košarkaškog EP-a ili nedavnog rukometnog u Srbiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Karata nema već tjednima, a nakon što su Makedonci suvereno tukli Poljake prošli tjedan u Poljaskoj, danas igraju za drugo mjesto u skupini, za što im treba protiv prvaka Njemačke bod. Realno? Teško, ali s obranom i golmanom kakvog ima Metalurg, nije ništa ne moguće.

„Ne bih bio iskren kada bi rekao da je sve što smo ostvarili iznenađenje za mene. Stvaramo momčad godinama, naš sponzor je potrošio dosta novca kako bi skupio najbolje igrače“, reći će jedan od vodećih strijelaca Lige prvaka i srednjak bez kojeg Metalurg ne može dobiti gotovo nikoga, Naumče Mojsovski.

„Imamo jednog od najboljih trenera na svijetu u Lini Červaru“.

Hamburg?

„Naravno da su svi igrači optimistični, posebno nakon utakmica odigranih u Kopru i Poljskoj. Naša obrana je ključna, ako uspijemo ostaviti Hamburg do 25 golova, tada možemo do iznenađenja. Svi smo motivirani i očekuje nas težak meč. Bez ozbira na ishod HSV će biti prvi i možda je to naša šansa“.

Naravno da je tu obranu apostrofirao kao ključ utakmice...

„Definitivno naš ključ. To će spriječiti protivnika od laganih golova. Ne možemo im dopusti brzo završavanje napada. Ako prihvatimo brzu igru nemamo šanse. U napadu moramo igrati strpljivo s dugim napadima. HSV je među 4-5 najboljih na svijetu i zna pronaći svaku grešku. Izgubili su doma bod od Kopra i sada će htjeti dokazati kako je to samo loš dan“.

Trener Lino Červar je na press konferenciji izrazio ogorčenost činjenicom da su Nijemci igrali s nekim debitantima protiv Cimosa, dakle bez puno angažmana i to ga ljuti jer je vjerovao u njemačku pomoć i upravo taj bod koji je Cimos osvojio u Njemačkoj mogao bi lako biti presudan u odluci tko će biti drugi sastav skupine.

„Nije im to trebalo, protiv Kopera su igrali s debitantima, a tu dolaze kompletni“.

Metalurg je dobio Wislu bez važnog beka Mirkulovskog, koji je odslužio utakmicu kazne i danas se vraća u tim, dok i dalje nema teže ozlijeđenih Damira Batinovića i pivota Rakčevića.
Nijemci su pak jučer stigli u Skoplje, nakon što su prenoćili u Beču, a trener Jens Häusler na raspolaganju prvi put u nastavku sezone ima kompletan kadar na raspolaganju. Ono što je Lino natuknuo pokazuje se istina, HSV je mobilizirao sve igrače, vraćaju se Torsten Jansen i Blaženko Lacković, tako da jedino nema Oscara Carlena koji je prethodnih dana morao na još jednu operaciju koljena.

„S Linom imamo veći odnos nego samo igrač - trener, s njim smo ostvarili najveće uspjehe, koji će ostati za cijeli život“, reći će Lacković.

„Radujem se atmosferi u dvorani, za što su makedonski navijači sposobni vidjeli smo u Srbiji na EP-u“, dodat će trener Häusler.

„Očekujem jako motiviranog domaćina i moramo pružiti 100 posto kako bi dobili“.

S istim se slaže i Hans Lindberg:

„Vjerujem da nas čeka jako teška utakmica. Euforija nakon EP-a je još prisutna i Metalurg je pobjedom u Poljskoj stekao dodatno samopouzdanje i protiv nas ne želi izgubiti. Publika će ih nositi, kao u Srbiji na EP-u, ali u takvoj atmsoferi je zabavno igrati“.

Lindberg to najbolje zna, on je zabio Makedoncima u zadnjoj sekundi za pobjedu Danske, gol koji je ostavio Dance u igri, kasnije je sve bilo povijest.

Nastavi čitati

Nastavi čitati