Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ima dokaze

Čelni čovjek antidopinške agencije: Armstrong je lagao kod Oprah!

Čelni čovjek Američke antidopinške agencije (USADA) Travis Tygart izjavio je kako je siguran da je bivši američki biciklist Lance Armstrong lagao u nedavnom televizijskom intervjuu s Oprah Winfrey o tome da se nije dopingirao u razdoblju od 2009. do 2010. godine kada se vratio u profesionalni peloton nakon tri i pol godine pauze...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dokazi koje mi imamo govore potpuno drugačije od onoga što je Armstrong ispričao Oprah Winfrey", kazao je Tygart u još neobjavljenom razgovoru za televizijsku kuću CBS.

Zbog sustavne uporabe dopinga Armstrongu je oduzeto svih sedam naslova pobjednika "Tour de Francea" u razdoblju od 1999. do 2005. godine, te je kažnjen doživotnom zabranom nastupa u svim sportovima.

Tygart je u razgovoru za CBS, koji će biti u cijelosti emitiran u nći sa subote na nedjelju po hrvatskom vremenu, pozvao Armstronga da se odazove pozivu USADA-e na ispitivanje 6. veljače kako bi se u potpunosti otkrila istina u njegovu slučaju.

Armstrong (41) je priznanjem o korištenju dopinga u razgovoru s Oprah pokušao ublažiti izrečenu mu kaznu s doživotne u osmogodišnju, s tim da bi mu ona počela teći retroaktivno, odnosno od kolovoza 2005. godine kada se prvi put umirovio. Kada bi se to dogodilo, Armstrong bi već od ovoga ljeta ponovno imao pravo nastupa, a želja mu je i u ovoj, za sportaše poodmakloj dobi, natjecati se u triatlonu.

Prema Tygartu, USADA ima dokaze o velikim oscilacijama u Armstrongovoj krvnoj slici tijekom 2009. i 2010. godine, te da je mogućnost da do takvih oscilacija dođe bez korištenja nedopuštenih sredstava "jedan naprema milijun". (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider