Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Želi uzvrat što prije

Čavić ne priznaje poraz: Želim 1 na 1 sa Phelpsom!

Michael Phelps je pobijedio Milorada Čavića na Olimpijskim igrama u Pekingu, u subotu ga je nadmašio i na Svjetskom prvenstvu u Rimu, ali srpskom plivaču to nije dosta. Odlučio je izazvati Phelpsa na novi dvoboj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budući da sljedeće godine nema velikih natjecanja na svjetskoj razini (u velikim bazenima), Čavić je odlučio izazvati najtrofejnijeg olimpijca svih vremena na dvoboj “jedan na jedan”.

'Mislim da bi za promociju plivanja bilo odlično kada bismo uspjeli organizirati dvoboj jedan na jedan. To bi bilo vrlo zabavno. Phelps je poznat kao promotor plivanja, a ionako trebamo podići naš sport na višu razinu,' rekao je Srbin.

Čavić je lani najviše od svih ugrozio Phelpsovu misiju osvajanja osam zlata na Olimpijskim igrama u Pekingu. Na 100 metara leptir je izgubio samo za jednu stotinku, što je podiglo srpsku delegaciju na noge. Tražili su pregledavanje snimke tvrdeći da je Čavić zapravo prvi, ali od njihove žalbe nije bilo ništa. Nakon što je snimka maksimalno usporena, dokazano je da je Phelpsova pobjeda čista.

Tom se prigodom rodilo suparništvo koje je nastavljeno posljednjih dana u Rimu. Čavić je danima provocirao Phelpsa, poručivao mu da će mu dati svoje odijelo ako nije zadovoljan postojećim. Još mu je uz to u polufinalu oteo i svjetski rekord, no Phelps je sve mirno promatrao, a onda u finalu 'eksplodirao' i u finišu slomio srpskog plivača, vrativši i rekord u svoje vlasništvo. Koliko mu je značila pobjeda, pokazao je velikim slavljem nakon ulaska u cilj.

'Trebamo nastaviti suparništvo, mislim da bi to bilo nevjerojatno za sport. Treba samo izabrati neko neutralno mjesto za utrku. Veliko je to suparništvo, ali o Phelpsu ne mislim ništa negativno,' poručio je srpski plivač rođen u Americi.

Odgovorio mu je Phelpsov trener Bob Bowman.

'Nastupamo na velikom broju mitinga, Čavić slobodno može doći na bilo koji od njih.'

Čavićev agent David Arluck je kao moguće mjesto dvoboja predložio Dubai, domaćina Svjetskog prvenstva 2013.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider