Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Serija se zahuktava

Ludi finiš utakmice: Boston se vratio, Montreal zabio zlatni gol

Montreal Canadiensi smanjili su u finalnoj seriji Istočne konferencije NHL doigravanja protiv New York Rangersa na 2:1. Rangersi su imali priliku na svom ledu praktički riješiti seriju, no poraženi su u produžetku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je momčad iz New Yorka uvjerljivo slavila u obje utakmice u Montrealu, činilo se da će serija biti vrlo brzo gotova. Gostima nedostaje prvi vratar Carey Price zbog ozljede, do ovog susreta to se pokazalo kao veliki hendikep, međutim u New Yorku ga je sjajno zamijenio mladi Dustin Tokarski koji je upisao 35 obrana i pomogao svojoj momčadi na putu do pobjede.

Tako su Canadiensi uspjeli smanjiti na 2:1 u seriji i vratiti nadu u prolaz i borbu za Stanley Cup. Pobjeda i u drugom susretu u New Yorku, potpuno bi ih vratila u seriju.

Rangersi su dobro krenuli i poveli već u 16. minuti pogotkom Carla Hagelina, međutim Canadiensi su uspjeli na početku druge trećine poravnati preko Andreja Markova da bi tri minute prije kraja Daniel Briere doveo Montreal do vodstva 2:1. Činilo se da će Canadiensi odnijeti pobjedu u 60 minuta, no 29 sekundi prije kraja Chris Kreider poravnava na 2:2 i odvodi susret u produžetak. Vrlo brzo gosti su riješiti pitanje pobjednika, već nakon 72 sekunde igre Alex Galchenyuk vara Henrika Lundqvista i donosi pobjedu Canadiensima.

Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju u New Yorku.

NHL doigravanje:

Finale Istočne konferencije:

New York Rangers - Montreal Canadiens 2:3 produžetak (2:1 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider