Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Osjećaj je sjajan'

Calgary izbacio aktualne prvake NHL-a i izborio doigravanje

Hokejaši Calgaryja svladali su na svom ledu Los Angeles s 3-1 u noći s četvrtka na petak i aktualne NHL prvake izbacili iz ovogodišnjeg doigravanja, a sami osigurali mjesto među osam najboljih momčadi Zapadne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za rasplet iz snova i povratak Flamesa u NHL doigravanje nakon pet sušnih sezona pobrinuli su se vratar Jonas Hiller, koji je zaustavio 33 udarca, i češki napadač Jiri Hudler, koji je postigao svoj prvi pogodak za vodstvo 2-0 u prvoj trećini, a 50 sekundi prije kraja poslao pak u praznu mrežu za konačnih 3-1 i poslao u delirij 19.289 navijača u Saddledomeu.

"Osjećaj je sjajan. Kad sam pogodio nebranjena vrata dvorana je bila naelektrizirana", rekao je strijelac posljednjeg pogotka Jiri Hudler.

Oduševljenje u jednom taboru bilo je jednako veliko razočaranju na suprotnoj strani. Los Angeles Kingsi postali su peta momčad u NHL povijesti koja je kao aktualni osvajač Stanley Cupa ostala bez doigravanja sljedeće sezone. Prije njih to se dogodilo Toronto Maple Leafsima (1967/68.), Montreal Canadiensima (1969/70.), New Jersey Devilsima (1995/96.) i Carolina Hurricanesima (2006/07.).

"Teško je naći prave riječi. Jednostavno, nismo igrali dovoljno dobro ove sezone. Nismo imali konstantu, previše puta smo gubili u serijama, a to nismo smijeli dopustiti", razočaran je bio najbolji slovenski hokejaš Anže Kopitar koji će utjehu za neuspjeh s Kingsima sada moći potražiti u dresu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Češkoj.

Calgary će u prvom krugu doigravanja igrati protiv Vancouvera koji ima prednost domaćeg terena, ali ju može izgubiti posljednjeg dana regularnog dijela sezone, ako Calgary pobijedi na gostovanju kod Winnipega, a Vancouver kod kuće izgubi od Edmontona.

Na Istoku su otvorena još dva mjesta, a porazom na Floridi (2-4) svoje izglede su ugrozili Boston Bruinsi. Istovremeno, Ottawa je slavila s 3-0 na gostovanju kod najuspješnije momčadi lige NY Rangersa i uoči posljednje utakmice stvorila prednost od dva boda u odnosu na Boston. Da bi se probili u doigravanje, Bruinsima je u noći sa subote na nedjelju potrebna pobjeda na gostovanju kod Tampa Baya, a Ottawa ne smije osvojiti bod u Philadelphiji. Pittsburgh trenutno drži osmo mjesto i ima još dvije utakmice pred sobom, na svom ledu protiv NY Islandersa i na gostovanju kod najlošije NHL momčadi Buffala. Da bi osigurali mjesto u doigravanju Penguinsima trebaju još dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider