Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Olimpijske igre najvažnije

Bukić najavio rigorozne mjere nakon neuspjeha na EP-u!

Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza na svojoj je sjednici raščlanio nastup naše reprezentacije na EP-u u Eindhovenu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uzete su u obzir neke objektivne okolnosti neuspjeha kao što su nespremnost igrača (ozljeda Burića, operacija Obradovića) i objektivno loše suđenje, ali u tome se nije tražilo opravdanje za loš plasman, a nije ga tražio ni izbornik Ratko Rudić. Iz svega se prije svega željelo izvući neke pouke.

''Olimpijske igre u Londonu najvažnije su natjecanje i to ne samo ove godine nego u posljednje četiri godine. I da tamo ne uprskamo, da četiri godine rada ne bude bačeno u vodu, donijeli smo zaključak da ćemo ekscese, prekršaje koji se kažnjavaju isključenjima s pravom ili bez prava zamjene ubuduće najstrože kažnjavati. Savez ne plaća igrače pa ih ne može novčano kažnjavati, ali takvi igrači nemaju što tražiti u reprezentaciji'',  kazao je dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić, istaknuvši da je takvih prekršaja u Eindhovenu bilo i previše, od Dobudova udaranja iznad vode do brojnih prigovora sucima koji su završavali isključenjima s pravom zamjene.

''Rudić je priznao da je u tom pogledu bio popustljiv, ali i najavio da više neće biti, tako da smo oko toga svi složni'', objasnio je Bukić.

(Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider