Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sjajni finiš

Britancima povijesno zlato u štafeti ispred Amerikanaca

Britanska muška štafeta 4 x 200m slobodno ostvarila je povijesni uspjeh osvajanjem prvog zlatnog odličja na svjetskim prvenstvima u toj disciplini, posljednjoj na programu šestog dana plivačkih natjecanja na SP-u u ruskom Kazanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Daniel Wallace, Robert Renwick, Calum Jarvis i James Guy (7:04.33) uspjeli su pobijediti američku štafetu (7:04.75) zahvaljujući sjajnom finišu, u kojem je svjetski prvak na 200 m slobodno opravdao taj naslov te dostigao, a u posljednjih 25 metara i prestigao Michaela Weissa. Broncu su osvojili Australci (7:05.34).

Japanska plivačica Kanako Watanabe postala je svjetska prvakinja u disciplini 200 m prsno, a čak tri plivačice podijelile su treće mjesto, među njima i svjetska rekorderka Rikke Moller Pedersen. Dankinja je u Kazanju branila naslov svjetske prvakinje iz Barcelone i vodila je sve do posljednjih 50 metara, a onda je umalo izgubila odličje.

U finišu nije mogla pratiti tempo 19-godišnje Japanke (2:21.15), a prestigla ju je i Amerikanka Micah Lawrence (2:22.44). Pedersen (2:22.76) ipak ostalo toliko snage da je u uspjela u istom trenutku dodirnuti rub bazena kad su to učinile Španjolka Jessica Vall i Kineskinja Jinglin Shi.

U istoj disciplini kod plivača slavio je Nijemac Marco Koch (2:07.76). Amerikanac Kevin Cordes (2:08.05) doplivao je do srebra, a Mađar Daniel Gyurta (2:08.10) osvojio je brončano odličje.

U subotu, pretposljednjeg dana plivačkih natjecanja od hrvatskih predstavnika nastupit će Sanja Jovanović u kvalifikacijama na 50 m slobodno te Sven Arnar Saemundsson u kvalifikacijama na 1500 m slobodno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider