Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pokvarili planove

Brazil šokirao Srbiju: 'Otele' im zlato usred Beograda!

Nakon što su u polufinalu njihove reprezentativke deklasirale Poljakinje, u Srbiji se počela pripremati velika fešta. Ali...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometašice Brazila postale su svjetske prvakinje, nakon što su u beogradskoj Kombank Areni po drugi put slavile protiv domaće reprezentacije – Srbije. Brazilke su pobijedile 22:20.

Po prvi put u povijesti odigravanja Svjetskog prvenstva za žene pobjedu je odnijela neka reprezentacija s južnoameričkog kontinenta! Dogodilo se to na 21. izdanju Svjetskog prvenstva, koje organizira Međunarodna rukometna organizacija (IHF). Brazil je ujedno postao tek druga neeuropska reprezentacija, koja je ponijela titulu najbolje ekipe svijeta. Prethodno je to za rukom pošlo rukometašicama Koreje 1995. godine.

Brazilke su u finalu zaostajale za Srbijom sve do 25. minute prvog poluvremena, no tada serijom 4:1, uz tri pogotka Alexandre Nascimento odlaze na predah s dva pogotka viška (13:11).

U nastavku je Srbija uspjela poravnati rezultat i nakon što je gubila s pet razlike (16-11), no snage za potpun preokret nije imala. U posljednje se dvije minute ušlo s rezultatom 20:20, no Brazilke su do kraja postigle dva, a Srpkinje nijedan pogodak.

Pobjednice je do naslova predvodila najbolja rukometašica svijeta iz 2012. godine, ranije spomenuta Nascimento sa 6 pogodaka (pet u prvom dijelu), dok je kod domaće ekipe u potpunosti podbacila Sanja Damnjanović, koja je upisala četiri pogotka, ali iz čak 15 pokušaja. Dragana Cvijić bila je s 5 golova najbolji strijelac Srbije, ali sve ih je postigla u prvom dijelu.

Svjetsko prvenstvo rukometašica:

Finale

Srbija – Brazil 20:22

za 3. mjesto

Danska – Poljska – 30:26

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider