Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nema im ravnih

Još jedno veliko priznanje za braću Sinković!

Svjetski i olimpijski prvaci u dvojcu na pariće braća Martin i Valent Sinković u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) proglašeni su najboljom muškom posadom u 2016. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To je još jedno veliko priznanje za braću Sinković i njihovu trogodišnju dominaciju u ovoj disciplini, bez poraza u svim natjecanjima, što je presedan u povijesti veslanja.

Prošle godine FISA je Nikolu Bralića, trenera braće Sinković, proglasila najboljim svjetskim trenerom.

"Dobili smo mnoge medalje, nagrade i priznanja u karijeri, ali ova nam je posebno draga jer su nas za nju nominirali naši navijači, javnost i mediji. Ovo će nas sigurno motivirati da budemo jednako dobri, odnosno najbolji i u novoj disciplini za koju smo se odlučili, dvojcu bez kormilara", objavila su braća Sinković.

Najbolje veslačke posade i trenere kandidirala je javnost, zaljubljenici u veslanje i mediji, a zatim su finalisti na temelju kandidature izabrani od strane FISA vijeća.

FISA-ine nagrade za najbolje u 2016. godini dodjeljuju se u pet kategorija, za najbolju mušku i žensku posadu, najbolju paraveslačku posadu, najboljeg trenera, te posebna nagrada za doprinos veslanju kao sportu.

Najboljom ženskom posadom proglašene su Poljakinje Magdalena Fularczyk-Kozlowska i Natalia Madaj, koje su osvojile zlato u dvojcu na pariće na OI u Riju. U konkurenciji veslača i veslačica sa invaliditetom nagrada je otišla Britanki Rachel Morris. Ona je na Paraolimpijskim igrama 2008. osvojila zlato u biciklizmu, a na POI u Riju bila je zlatna u veslačkom samcu.

Najboljim trenerom godine proglašen je Južnoafrikanac Roger Barrow, dok je posebna nagrada za doprinos veslanju kao sportu otišla Reinholdu Batschiju koji je na OI 1968. nastupao za Rumunjsku, a posebno se istaknuo kao glavni trener australskih olimpijskih posada u razdoblju od 1984. do 2000. Pod njegovim vodstvom Australija je osvojila 16 olimpijskih medalja.

Svečana dodjela nagrada najboljima održat će se 28. siječnja 2017. u Vancouveru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider