Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bravo dečki

Braća Sinković pobjednici Svjetskog kupa!

Na posljednjoj ovogodišnjoj regati veslačkog Svjetskog kupa u Luzernu u nedjelju su braća Martin i Valent Sinković osvojili prvo mjesto u A finalu dvojaca na pariće...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Sinković, svjetski prvaci u dvojcu na pariće, već su na startu pokazali suparnicima tko je gazda u ovoj disciplini, a njihov čamac jurio je stazom kao gliser. Do polovice staze imali su tri sekunde prednosti u odnosu na najveće konkurente, Nijemce Marcela Hackera i Stephana Kruegera. Do kraja utrke lakoćom su održavali prednost i na kraju su pobijedili sa nešto više od dvije sekunde boljim vremenom.

Drugi su bili Nijemci, a trećo mjesto pripalo je Australcima.

Ovi trijumfom braća Sinković osigurala su ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu za ovu godinu u dvojcu na pariće.

Prethodno je Damir Martin u samcu osvojio prvo mjesto u B finalu, ukupno sedmo. Damir Martin, pobjednik prošle regate održane na Bledu, u B finalu je na početku krenuo rezervirano, ali od polovice staze držao je prvo mjesto i na kraju je za sekundu bio brži od Bjelorusa Stanislaua Ščarbačenija. Treće mjesto pripalo je Nijemcu Larsu Hartigu.

Sestre Karla i Marcela Milošević su u konkurenciji dvojaca bez kormilara u B finalu bile posljednje, šeste. Slavila je posada Australije.

Dvojac na pariće, finale:

1. HRVATSKA 6:14.790

2. Njemačka 6:16.910

3. Australija 6:16.990

4. Italija 6:21.040

5. V. Britanija 6:28.290

6. Novi Zeland 6:46.190

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider