Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prvaci žele još više

VIDEO Neustrašivi Hrvati: „To nikome nije uspjelo, bit će najveća utrka u povijesti“

Olimpijski pobjednici, braća Sinković, mijenjaju veslačku disciplinu!

Nakon što godinama suvereno vladaju dvojcem na pariće, Valent i Martin Sinković odlučili su se, zajedno s trenerom Bralićem, za nove izazove. Kao pravim, vrhunskim sportašima, braći Sinković dosadilo je biti, kako su rekli, lovina. Vrijeme je da postanu lovci.

Mnogi bi nakon četverogodišnje vladavine ovjenčane zlatom na Olimpijskim igrama u Riju, odabrali novi lagodan olimpijski ciklus i potvrdu vladanja u svojoj disciplini - dvojcu na pariće. Ali ne i braća Sinković.

"Pokušavamo uvijek izazvati sami sebe, onda smo odlučili tako da nešto promijenimo pošto je post olimpijska godina, možemo mijenjati neke stvari i ovo nam je stvarno veliki izazov", kaže Martin.

"Nešto što nikome u povijesti nije uspjelo, da cijela posada pređe iz 'sculla u rimen'. Želimo se i ovdje natjecati s najboljima i vidjeti gdje smo, što smo", dodaje Valent.

A promjena discipline, koja se laicima možda i ne čini senzacionalnom je ipak velika.
"Jako je velika promjena moram reći, strašno velika promjena. Sad smo veslali u dvojcu bez i jako je teško, stvarno je teško sad na početku, ali znali smo što nas čeka, tako da smo se pripremili", ističe Valent.

Trener Nikola Bralić već je imao uspjeha i u ovoj disciplini. A za Sinkoviće kaže da su prvi dojmovi izvrsni, a ponašaju kao da nikada do sada nisu ništa osvojili.
"Da ne bi došlo do naglog pucanja jer želimo veslati još dugo, treba pametno postupiti i malo uzeti predah, a najlakše ga je uzeti poslije Olimpijade. Ali da ne bi ti bilo šetnje po plaži, mi smo odlučili preći u novu disciplinu gdje će im novi sadržaj biti novi izazov", kaže Bralić.

Novi izazov već je odjeknuo u svjetskom veslanju. Najviše su zaintrigirani Novozelanđani Bond i Marej - nepobjedivi već osam godina u rimenu. Nedavno su najavili povlačenje, no, Sinkovići bi tu odluku mogli promijeniti.
"Svi ćete vidjeti ako ćemo se natjecati protiv Novozelanđana kako ćemo proći. To, ako će se dogoditi, bit će najiščekivanija utrka u povijesti veslanja."

Promjena discipline ne mora biti konačna. Svjetsko prvenstvo je tek u rujnu iduće godine, a ne bude li išlo u dvojcu bez, povratak u dvojac na pariće neće biti problem.
"Ja moram priznati da bi radije lovio olimpijsko zlato u ovome, evo iskreno", poručio je Martin.

Sudeći prema karakteru koji pokazuju Sinkovići, vjerojatno ćemo gledati ispisivanje neke nove povijesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider