Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sramota hoo-a

Sinkovići idu na Euro: 'Ne znam tko kome 'meće', ali sa sportašima se ne igra'

Veslačka braća Sinković ipak će putovati na Europsko prvenstvo nakon sramotnog debakla Hrvatskog olimpijskog odbora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski, ali i svjetski veslači - braća Sinković - ipak će nastupiti na nadolazećem Europskom prvenstvu. No, novac nije osigurao Olimpijski odbor kako je trebao, nego se Veslački savez snalazio kako je znao da bi našu veslačku velesilu i, uz Sandru Perković, glavnog kandidata za olimpijsko zlato u Riju ipak poslao na prvenstvo.

Vesla nevjerojatno uspješne braće Sinković umalo su ostala na suhom. No na kraju će ipak otputovati na Europsko prvenstvo u Njemačku.

"Mi idemo na Europsko. Iskreno ja ni ne znam s kojim novcima, niti me puno zanima. Mene zanima kakav je zavlesaj na vodi, koliko smo brzi, kako pobijediti protivnika. Ostalo, iskreno, nije naša briga", rekao je Martin Sinković.

"Mi evo iskreno nismo imali nikakvih problema. To morate tajnika pitati kako on rješava sve to", rekao je brat Valent.

Pa smo i pitali tajnika, koji je otkrio da je u Veslačkom savezu zavladao apsolutni šok kada je ispalo da im nije osiguran novac za put.

"Konstrukciju smo zatvorili dijelom iz proračunskog novca, dijelom kreditima određene agencije, privatnim novcem i privatnim karticama", rekao je glavni tajnik Veslačkog saveza Zdravko Gajšak.

* Gdje je zapelo?

"Zapelo je u dotoku novca na relaciji Ministarstvo - Hrvatski olimpijski odbor".

Za službeno proglašenog najboljeg trenera na svijetu, ovakvi su skandali nepojmljivi.

"Ja tu ne znam 'ko kome meće'. Lijevi desnima ili desni lijevima. Jedino što znam je to da se ne bi trebali igrati sa sportašima koji 4 godine mukotrpno rade, pa da im to sada sve propadne", rekao je trener braće Sinković Nikola Bralić.

I zato veslači apeliraju na Janicu Kostelić s nadom da će uskoro unaprijediti stvari.

"Drago mi je da je Janica ušla u politiku. Stvarno je legenda našeg sporta i mislim da je to dobar način da takvi ljudi vode sport, jer najbolje znaju što sportu treba", kaže Valent Sinković.

A hrvatskom sportu treba ovakav 'nepobjediv' dvojac. Treba im omogućiti sve uvjete da u Riju love toliko željeno olimpijsko zlato, a oni recept za to već imaju.

"Imamo vrhunskog trenera, službeno najboljeg na svijetu, i s njim svaki dan radimo tehniku. To ponekad zna biti zamorno, ali mora tako biti. Moramo uvijek biti u nečemu ispred drugih", zaključuje Valent, a na njega se nadovezao brat Martin.

"Ako sve prođe dobro, ako ne bude nekakvih neočekivanih situacija, mislim da nema nikakvog straha".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider