Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Velika borba za Zapadu

Boston izborio finale Istoka, Chicago smanjio na 3:2 protiv Detroita

Boston Bruinsa plasirali su se u finale Istočne konferencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći sa subote na nedjelju hokejaši Boston Bruinsa izborili su finale Istočne konferencije zaključivši seriju protiv New York Rangersa, dok su Chicago Blackhawksi spasili 1. meč-loptu.

Tuukka Rask obranio je 28 udaraca prema svojem golu, a Gregory Campbell je postigao dva pogotka u napadu za Bruinse, koji su s 3-1 svladali njujoršku momčad i izborili finale Istoka u kojem ih čekaju Pittsburgh Penguinsi. Ovo je tek treći ulazak u konferencijski finale za Boston od 1992. godine, a posljednje se dogodilo 2011., kada je ujedno i osvojen Stanley Cup - šesti u klupskoj povijesti.

Iako je New York rano poveo u noćašnjoj utakmici, dvama golovima u drugoj četvrtini se Boston vratio, a pobjedu zaključio pogotkom Campbella u praznu mrežu u posljednjoj minuti susreta.

Boston je slavio u seriji s ukupnim rezultatom 4-1.

I dok su na Istoku poznati finalisti, na Zapadu se vodi velika borba za mjesta u konferencijskom finalu. Najbolja momčad regularnog dijela sezone, Chicago, spasila je prvu od tri meč-lopte koliko su si osigurali hokejaši Detroit Red Wingsa.

Chicago je pred svojim navijačima slavio s 4-1, te smanjio zaostatak u seriji na 2-3. Jonathan Toews i Andrew Shaw postigli su pogotke u situaciji s igračem više u drugoj trećini što je ujedno bilo ključno da Blackhawksi izbjegnu eliminaciju.

Jimmy Howard ponovno je bio sjajan na golu Detroita s 41 obranom, no Chicago je svejedno stvorio dovoljno kvalitetnih prilika da osigura pobjedu i vrati seriju u Detroit, gdje su Red Wingsi u pet utakmica poraženi samo jednom u doigravanju ove sezone. Šesta utakmica polufinala Zapada igra se u ponedjeljak.  (TS)

NHL doigravanje, 5. utakmice:

Istočna konferencija

Boston - NY Rangers 3-1

Boston dobio seriju s 4-1 

Zapadna konferencija

Chicago - Detroit 4-1

Detroit vodi u seriji s 3-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider