Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Profesionalac od glave do pete'

Priča o mladom Hrvatu koji je postao prvi NHL-ovac

Hrvatske hokejaške vijesti navikli smo vezati uz Medveščak, no ovih je dana stigla jedna koja zvuči gotovo nevjerojatno...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

22-godišnji Zagrepčanin, dijete Medveščaka, Borna Rendulić postao je prvi Hrvat koji je potpisao ugovor s klubom iz najjače hokejaške lige, NHL-a. Coloradovi skauti odabrali su baš Bornu, koji već godinama izvrsno igra u Finskoj.

Ludilo u NHL arenama bliži se svom vrhuncu, New York Rangersi čekaju protivnika u finalu, a idućih sezona dio tog svijeta trebao bi postati i Zagrepčanin Borna Rendulić. Prvi NHL Hrvat, rođen u Hrvatskoj, koji je potpisao dvogodišnji ugovor s Coloradom nakon sjajnih igara u finskoj Hamelini.

''Kad su otišli NHL-igrači, trener me stavio u prvu petorku da igram i tako je sve krenulo. Znao sam što trebam raditi, znao sam da ću biti prvi igrač i sve je super prošlo'', izjavio je Rendulić.

Predsjednik Colorada, legendarni Joe Sakić, tražio je igrača baš njegovog profila.

''On je rekao svim svojim skautima u Europi da traže igrača visokog između 188 i 192 cm da igra desno krilo i puca desnom palicom'', rekao je Borna.

I Bornine fizičke predispozicije i hokejaški talent su baš odgovarale onome što je tražio Colorado. Prošle je sezone odigrao 63 utakmice, zabio 14 golova i 21 put asistirao.

Finska mu je druga domovina.

''Sedam godina sam proveo tamo i tek prošlu sezonu sam počeo pričati finski. Sve sam razumio, ali sam se bojao još pričati, ali super sam se naviknuo i bilo mi je čak teško otići'', objasnio je hrvatski hokejaš.

Već pet godina Borninu hokejašku priču gradi i Jurica Franković.

''Zadovoljstvo i gušt je raditi s njim, izvodi vježbe tehnički jako lijepo, profesionalac je od glave do pete i ne treba mu objašnjavati stvari deset puta'', izjavio je Franković.

Prije NHL-a vjerojatno ide na kaljenje u AHL, u Coloradovu filijalu Cleveland.

''Tamo moraš dobro igrati i ako se netko ozljedi, onda sam ja, kako to oni zovu, prvi call up'', rekao je Rendulić.

Kao stranac iz nehokejaške zemlje morat će onda dati puno više, a kada se nađe u Sakićevom klubu...

''Želim da se nametne s tom fizikalijom, da ih vuče s radom, angažmanom na ledu i da napravimo ono što želimo da bude - NHL-ovac'', rezonirao je Franković.

I mi mu to od srca želimo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider