Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ipak priznao...

Boltov obračun s legendom: Carl Lewis, ti si nitko i ništa!

''Poručujem Carlu Lewisu da sam izgubio sav respekt koji sam imao za njega. Odsad je za mene nitko i ništa'', rekao je jamajčanski sprinter Usain Bolt nakon osvojenoga olimpijskog zlata na 200 metara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Postao je 25-godišnji jamajčanski atletičar legenda, kako sam inzistira, u četvrtak navečer nakon što je suvereno obranio zlatnu medalju iz Pekinga na 200 metara. Postao je prvi sprinter u povijesti olimpijskih igara s obranjenima obadvjema sprinterskim zlatima.

Priuštio si je zbog toga kritiku na račun drugog velikana sprinta, Amerikanca Carla Lewisa, koji je nedavno otvoreno implicirao da bi Bolt mogao biti dopingiran izjavivši da dopinške kontrole na Jamajci zasigurno nisu tako ozbiljne kao što su u SAD-u.

''Očito Lewis ima potrebu za pažnjom. Ne znam kako bih si drukčije objasnio ono što je rekao. To je uznemirujuće, ponižavajuće i podcjenjujuće od njega. Nikad si niti jedan atletičar ne bi smio dopustiti govoriti tako nešto o kolegama.''

Neki bi mislili da je, zagrijavajući se za finale na 200 metara, Bolt svog aktualnoga američkog kolegu Wallacea Spearmona zamijenio za Lewisa kada ga je nokautirao u dvorani za zagrijavanje. Intrigantan je obračun, međutim, bio samo skeč dvojice dobrih prijatelja, zabava za televizijsko gledateljstvo. Nakon što se pridigao, Amerikanac je teatralno jurnuo prema Boltu željan poravnavanja računa. Kao što je utrka kasnije pokazala, nije ga sposoban uloviti.

Kontroverzan je bio još jedan Boltov potez na kraju utrke. Prolazeći kroz ciljnu ravninu, svjestan da je odolio napadu mlađeg sunarodnjaka Yohana Blakea, Bolt je prema njemu okrenuo glavu i pokazao mu (ukoliko nije nekome drugome preko Blakeova ramena) - prst preko usana.

Zamjera li mu na nekoj od izjava zasad još nije poznato, kao što nije poznato niti je li prijateljski odnos dvojice rivala, kako je svo ovo vrijeme predstavljan javnosti, ugrožen.
Blakea, koji mu je poslije pobjede došao čestitati, Bolt je na kraju ipak zagrlio. Nakon što je za fotoreportere i kamermane odradio nekoliko sklekova...

Bolt je ipak priznao tuđi uspjeh. Američki desetobojac Ashton Eaton postao je olimpijski pobjednik nakon dvodnevnog natjecanja u 10 različitih disciplina, a kapu mu je na tom podvigu skinuo i neuhvatljivi Bolt.

''Ja sam veliki sportaš, ali sudjelovati u 10 disciplina, pogotovo u utrci na 1500 metara, i pobijediti... Moram priznati da je Eaton veći sportaš od mene'', rekao je Bolt.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider