Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Mogao bi i do Tokija, ali...

Bolt: Umirovit ću se 2017., ali prije toga želim srušiti rekord na 200 metara

Jamajčanski sprinter Usain Bolt pred sobom ima jasne ciljeve ususret 2014. godini. Jedan od njih je i postavljanje novog svjetskog rekorda na 200 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Definitivno smo se za ovu sezonu moj trener i ja odlučili fokusirati na brže trčanje jer nema prvenstava, pa definitivno pucamo na 200 metara. Vidjet ćemo što će biti. Nadam se da ću se sačuvati ozljeda i da će sve proći dobro i da mogu oboriti svjetski rekord". rekao je Bolt prilikom posjeta tokijskom Olimpijskom stadionu.

Bolt je vlasnik svjetskih rekorda na 200 (19.19) i 100 metara (9.58), a oba je postavio na Svjetskom prvenstvu u Berlinu 2009. godine: "Najvažnije je ne se ozlijediti ove sezone. Na to sam fokusiran. Trčat ćemo puno više na 200 metara ove sezone i vidjeti možemo li uspjeti."

Ranije ove godine Bolt je natuknuo kako bi 2016., godina Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, mogla biti posljednja u njegovoj karijeri, ali sada kaže da bi karijeru mogao prolongirati i do 2017.

"Na početku sezone razgovarao sam s trenerom o tome koliko dugo mogu izdržati na stazi. Ja sam rekao da mi je 2017. maksimum, a on je rekao da bih vjerojatno mogao i do Olimpijskih igara u Tokiju (2020.) da želim. Za mene je to bilo predaleko. Želim se umiroviti 2017., ali čak i ako ne budem trčao ovdje, definitivno ću biti ovdje jer volim gledati atletiku. Vidjet ćemo što će biti, ali želim se umiroviti 2017."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider