Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kad je najviše trebalo

Bolt i dalje najbrži: U dramatičnom finalu SP-a slavio ispred Gatlina!

Drugog dana 15. Svjetskog prvenstva u atletici održana je najatraktivnija utrka, ona na 100 metara za muške, a Jamajčanin Usain Bolt još je jednom uspio pobijediti Amerikanca Justina Gatlina.

Bolt (29) je do trećeg svjetskog zlata na 100 m, nakon Berlina 2009. i Moskve 2013., stigao s rezultatom od 9.79 sekundi što je za osam stotinki brže od njegova najboljeg rezultata sezone dosada. Gatlin (33), koji je do finala u Pekingu imao 28 pobjeda zaredom, do srebra je stigao sa stotinkom zaostatka. Iznenađujuću broncu je s osobnim rekordom od 9.92 osvojio mladi Kanađanin Andre de Grasse (20).

Do finalne utrke u Pekingu Gatlin je izgledao uvjerljivije od Bolta, u polufinalu je pobijedio u svojoj skupini s vremenom 9.77, dok je Bolt u polufinalu trčao 9.96, no u finalu je veliki Jamajčanin daleko bolje startao, te u borbi "prsa o prsa" za samo stotinku nadmašio kontroverznog Amerikanca.

Bolt je tako na mjestu na kojemu je prije sedam godina, na Olimpijskim igrama, po prvi put stekao svjetsku slavu osvojivši tri zlata (100m, 200m, 4x100m) potvrdio kako je još uvijek najbrži čovjek na svijetu. U nedjelju je osvojio svoje 15. zlato s velikih natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider