Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Mi smo izvanzemaljci'

Bolt ironično upitao Roggea: Što još moram učiniti da postanem legenda?

Jamajčanski sprinter Usain Bolt, nakon obranjenih zlata na 100, 200 i 4 puta 100 metara u Londonu, proglasio se "legendom", no predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge osporava mu "titulu"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Taj me čovjek ne može isprovocirati, ali bih mu prije svega želio postaviti pitanje: što još moram učiniti da bi postao legenda? Sve sam discipline u kojima se natječem osvojio na dvama uzastopnim Igrama, osvojio sam zlato na svjetskom prvenstvu i uz to sam nekoliko puta obarao svjetske rekorde. Ne znam što još da učinim. Stoga, kada vi novinari idući puta sretnete Roggea pitajte ga što još on misli da trebam učiniti, a da nijedan čovjek to nikada nije uspio", poručio je Bolt.

 

 

 

 

Nakon dodjele medalja za utrku štafeta 4 puta 100 metara Jamajčanin se zabavljao s publikom pokretanjem meksičkih valova ili popularne "ole" na tribinama.

"Volim pomicati barijere i raditi stvari koje nitko prije nije učinio, ali volim se i dobro zabavljati. Komunikacija s publikom je bila sjajna i siguran sam da su i gledatelji uživali. Na neki način time sam rekao zbogom Londonu. Ovdje sam došao kako bi ušao u legendu i želio sam zahvaliti publici na podršci koju mi je iskazivala tijekom nastupa", naglasio je jamajčanski atletičar.

Njegov trener, pak, za nastavak karijere namjerava pripremati Bolta i za utrke na 400 metara čime sam sprinter nije pretjerano oduševljen.

"Ostvario sam svoje namjere i želje, a sada ću razgovarati s trenerom o idućim izazovima. On želi da se učim natjecati i na 400 metara, a ja bježim od toga. Bit će to žučna prepirka. Pa jeste li vi vidjeli progam treninga za trkače na 400 metara?"

Na novinarski upit gdje se vidi za 10 godina Bolt je bio izravan i otvoren.

"U 2022. godini...nadam se da ću se negdje odmarati i izležavati. Želio bih živjeti usporenim tempom, možda pokrenuti kakav posao. Ja sam vam dosta lijena osoba i uvijek bi se samo odmarao i opuštao."

Na koncu se trostruki uzastopni olimpijski pobjednik još jednom osvrnuo na utrke i naredne Igre u Riju.

"Yohan (Blake op.a.) je odličan, a siguran sam da će se do Rija pojaviti još neki mladi trkači. A što se tiče našeg rezultata u štafeti, očito je da nismo ljudi, jer nitko nikada nije trčao ispod 37 sekundi. Zato kažem da smo izvanzemaljci. Pali smo iz svemira kao Mr Bean", zaključio je šaljivac Bolt.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider