Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'dokazao sam da...'

Bolt dolio ulje na vatru uoči novog obračuna s Gatlinom

Usain Bolt je poput Batmana spasio grad Gotham (atletiku) od zloglasnog Jokera - Justina Gatlina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Dobro pobijedilo zlo".

To su uglavnom naslovi na mnogim portalima i mnogim dnevnim novinama nakon što je Usain Bolt za jednu jedinu stotinku sekunde slavio u finalnoj utrci Svjetskog prvenstva na 100 metara protiv Justina Gatlina čime je obranio svoj svjetski naslov. Bila je to njegova najteža utrka u karijeri, nakon koje je uputio nekoliko 'otrovnih strelica' u smjeru Amerikanca.

"Pokazao sam svijetu da je moguće biti najbolji i kada si čist", Bolt je tom rečenicom aludirao na činjenicu da je Gatlin već u dva navrata bio osuđivan i suspendiran zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Jamajčanin je pobjedom prekinuo Gatlinov niz od 29 uzastopnih pobjeda, koje je malo tko odobravao. Svi su s velikom dozom osuđivanja gledali na te pobjede i poruku koju krovna atletska organizacija (IAAF) šalje mladima: 'pobjeđivati može i dokazani prevarant'. Na Bolta pak mnogi gledaju kao na spasitelja atletike.

"Za mene su predanost i naporan rad sve! Godinama već tako živim i guram sebe preko vlastitih granica. Ovo je definitivno bila moja najteža utrka protiv Justina koji odlično trči".

Bolt je, podsjetimo, s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Pekingu započeo tek u lipnju zbog operacije stopala kojoj je ranije bio podvrgnut.

U srijedu je novi dvoboj dvojice najbržih atletičara svijeta, ovoga puta na stazi dugoj 200 metara. Najbrži rezultat godine drži Amerikanac Gatlin, koji je u lipnju ove godine istrčao 19.57.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider