Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Suša traje od berlinskih Igara

Bojan Jovanović prekinuo 76 godina dug post Hrvatske!

Mačevanje je jedan od devet sportova koja su bila zastupljena još na prvoj modernoj Olimpijadi, 1896. godine u Ateni. Mačevalačka scena u Hrvatskoj tada je bila u punom jeku, no nakon 1936. godine i berlinskih Igara traje suša u nastupima naših mačevalaca na najvećim sportskim smotrama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Taj 76 godina dug post, prekinuo je 32-godišnji Bojan Jovanović koji će u Londonu braniti boje Hrvatske baš u tom po tradiciji i više nego elitnom sportu.

"Ja sam Bojan Jovanović, branit ću boje Hrvatske u Londonu na OI u mačevanju", rekao je u uvodu hrvatski mačevalac.

Ovaj 32-godišnjak do sada je osvojio Svjetski Kup, dohvatio peto mjesto na Europskom prvenstvu, no odlazak na Olimpijadu svakako je kruna 25-godišnje karijere...

"Jedno osam, devet godina sam imao. Stvarno se ne sjećam koji je bio razlog, ali počeo sam trenirati i na kraju je dobro ispalo", izjavio je Jovanović.

Na kraju je ispalo odlično, iako je do sada već u tri navrata planirao odlazak u mirovinu. Upravo tada, Bojan je postizao najbolje rezultate...

"Tako je, da. Već se jedno tri-četiri puta desilo da se pokušavam ostaviti mačevanja, ali eto, izgleda da kad se svi najmanje nadamo onda iz nas izlazi ono najbolje", objasnio je budući Olimpijac.

Zbog uloženog truda, ali i goleme europske konkurencije, Bojanov uspjeh je apsolutno veličanstven...

"Njegove emocije i njegov 25-godišnji trud napokon su se isplatili. Može pobijediti apsolutno svakog", izjavio je Darko Limov.

Kao dečko s Maksimira, ima poseban način pripreme za borbu...

"Nema ni jedne reprezentacije s kojom sam trenirao, a da ne zna kad me treba malo podignuti, samo trebaju govoriti: "ajmo Dinamo, ajmo Dinamo". Samo za Maksmir, Zagreb i kvart, takoo se uvijek išlo s bojnim pokličem na borbe", rekao je Jovanović.

Prvi hrvatski mačevalac na Olimpijadi nakon berlinskih igara i davne 1936. Bojane, en garde! I sretno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider