Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije preskočila normu

Blanka Vlašić se provukla u finale, Ana Šimić ispala

U poljskom gradu Sopotu počelo je Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici, a Blanka Vlašić se kroz ušicu igle provukla u finale skoka u vis. Isto nije uspjelo i Ani Šimić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacijska norma u visu je iznosila 1.95 metara, a preskočilo ju je sedam atletičarki. U finale su kao osmoplasirane prošle i Blanka Vlašić, te Belgijanka Nafissatou Thiam, zahvaljujući skoku preko 1.92 iz prvog pokušaja.

Blanka sve do spomenutih 1.95 nije imala nikakvih poteškoća. Propuštala je visine 1.79 i 1.88 metara, a lakoćom je iz prvih pokušaja svladavala 1.84 i 1.92 metra. No, na 1.95 nije uspjela pogoditi pravi skok i na kraju je ušla u finale zbog činjenice da se nije pojavila osma djevojka koja je preskočila spomenutu visinu. Očito nakon duge stanke i problema s ozljedom Splićanka još uvijek nema konstantu, ali finale je tu i u subotu će imati priliku osvojiti svoju petu medalju na svjetskim dvoranskim prvenstvima. U Valenciji 2008. i Dohi 2010. je bila svjetska prvakinja, iz Moskve 2006. ima srebro, a iz Budimpešte 2004. broncu.

Spomenimo da su, osim Blanke i Thiam, u finale ušle i Ruth Beitia, koja je sve visine u kvalifikacijama preskakala isprva, te Marija Kučina, Marie-Laurence Jungfleisch, Levern Spencer, Kamila Licwinko, Justyna Kasprzycka i Emma Green Tregaro.

Ana Šimić je bila u problemima od samog početka natjecanja. Već je na početnih i skromnih 1.79 jednom rušila letvicu, potom je isprva preskočila 1.84, pa tek iz trećeg zaleta 1.88, da bi onda konačno na 1.92 završila nastup.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider