Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Propušta dvoransku sezonu

Blanka Vlašić operirana u Švedskoj: 'Sve podređeno OI-u Londonu!'

Operaciju je izveo dr. Leif Sward uz asistenciju prof. dr. Jona Karlssona, a obojica su dosad izvela puno sličnih zahvata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blanka Vlašić uspješno je operirana u Göteborgu. Od 13.30 do 16 sati trajao je artroskopski zahvat na skočnom zglobu i kosti pete Blankina odraznog stopala. Sam artroskopski ulazak u krizna područja otkrio je znatno goru sliku nego što je pokazala magnetska rezonancija. Liječnici su očistili kritična područja i sve je proteklo zadovoljavajuće. Utvrđeno je i 10-postotno oštećenje Ahilove tetive.

"Mislio sam da je postotak oštećenja puno veći", istaknuo je Joško Vlašić, Blankin otac.

Nekoliko minuta nakon zahvata Blanka se probudila iz potpune anestezije. Ostat će u Švedskoj do četvrtka, a za danas je predviđen kontrolni pregled.

"Jasno je da će Blanka propustiti dvoransku sezonu, no to ne znači da neće trenirati koliko će joj to okolnosti dopuštati. Blanka je trenirala sve do odlaska u Švedsku", rekao je Joško Vlašić.

Glavni se cilj zna.

"Da, to je nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Sve će biti podređeno tome. Blanka će sigurno nastupiti i na nekoliko natjecanja uoči Igara. Vidjet ćemo što će nam se bolje uklopiti, mitinzi Dijamantne lige ili pak nastup na Europskom prvenstvu u Helsinkiju", istaknuo je Joško Vlašić.

Operaciju je izveo dr. Leif Sward uz asistenciju prof. dr. Jona Karlssona. A obojica su dosad izvela mnogo sličnih zahvata na brojnim vrhunskim svjetskim sportašima. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider